четвер, 11 жовтня 2012 19:23

"Він саме той, хто має бути у парламенті і захищати українську культуру" - митці підтримали на виборах Олеся Донія

"Він саме той, хто має бути у парламенті і захищати українську культуру" - митці підтримали на виборах Олеся Донія
Фото: news2000.com.ua

Українські політики, культурні та громадські діячі написали відкритий лист до керівників партій ВО "Батьківщина" та партії "УДАР" на підтримку кандидата у народні депутати Олеся Донія. Всього під листом 44 підписи.

"Ми — політв'язні, письменники, видавці, музиканти, історики, політики, громадські діячі звертаємось до Вас з проханням підтримати Олександра Донія в Коломийсько-Городенківському окрузі №88. Задля цього, просимо зняти представників ваших партій, щоб унеможливити розпорошення голосів патріотичного електорату, і тим самим, унеможливити реваншистські наміри українофобської влади провести свого кандидата. Такий крок засвідчить мудрість Вашої діяльності та готовність до співпраці заради утворення справді патріотичної Верховної Ради", - сказано в листі.

Шоумен та ініціатор об'єднання Союзу вільних художників "Воля або смерть" Антін Мухарський сказав у коментарі: "Я знаю Донія вже 23 роки. Це людина принципова, це людина ідейна. Він не юлить і не намагається перескакувати. У нього немає бізнесу, тобто він стовідсотковий політик. Він саме той, хто має бути у парламенті і захищати українську культуру".

"З усіх політиків, для яких ми грали і з якими мали справу, це єдина людина, яку я поважаю і якій довіряю на всі 156%", - повідомив лідер гурту OtVinta Юрій Журавель.

Письменник Дмитро Капранов називає Олеся Донія одним з небагатьох політиків, які не цураються звичайних людей.

"Ми вже давно і з "Останньою барикадою, і з ним особисто робимо одне й те саме — формуємо культурну політику на місцях, - сказав він. - Ми з ним, в першу чергу, бійці культурного фронту. Ми чудово знаємо його погляди і можемо дати йому рекомендацію, скажімо так. Якби ви знали скільки пройшло у Верховну Раду людей, які були з нами знайомі, але потім поміняли номер телефону і роблять вигляд, що вони нас не знають! Вчора людина з тобою чарку пила, а потім раптом стає депутатом і так здалеко тобі киває. Там стільки таких персонажів, а якщо є один адекватний, який не цурається людей навіть будучи народним депутатом, то гріх таких людей не підтримати".

При цьому, митці сподіваються, що з одного боку їхнє звернення допоможе Олесю Донію, а з іншого — покаже щирість заяв опозиційних сил.

"Колись у нас казали: "Один Бог Святий знає що Хмельницький думає". Що думає "УДАР" і реєстрова опозиція дійсно один Бог Святий знає, - заявив Капранов. - Ми хочемо сказати, що якщо вони не будуть слухати людей, які мають не політичний, а громадський авторитет, вони не зможуть керувати країною. Це, власне, буде їм тест чи можуть вони прислухатися до чийогось голосу, крім голосу грошей або якихось політичних інтересів. Якщо можуть, значить дійсно вдасться сформувати у парламенті політичну силу. А якщо буде "мєждусобойчік" УДАР-реєстрова опозиція, то така опозиція у парламенті також буде недієвою. Сьогодні політика страждає, передусім, від таких от домовленостей політиків між собою, які абсолютно не беруть до уваги учасників процесу та інших людей, не політиків. Сьогодні політикам здається, що вони самі все можуть вирішити без опори на людей, які працюють в конкретних галузях економіки і культури і які не є при цьому політиками. Якщо вони не навчаться слухатися і прислухатися до них, то продовжуватиметься те саме, що й тепер. Адже найголовніша проблема, що сьогодні політики відгородилися від нас з вами парканами і не хочуть слухати нас, ні опозиція, ні влада".

"Я сподіваюсь, що вони це зроблять. Думаю, що іноді у людей з'являється совість. Якщо не вірити, що ми зможемо змінити світ на краще, то нема сенсу і жити", - додав Юрій Журавель.

Зараз ви читаєте новину «"Він саме той, хто має бути у парламенті і захищати українську культуру" - митці підтримали на виборах Олеся Донія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути