понеділок, 22 жовтня 2012 12:45

Використання дітей в агітації — карний злочин — Данилюк

Використання дітей в агітації — карний злочин — Данилюк
Фото: newsmarket.com.ua

Координатор організації "Спільна Справа" Олександр Данилюк вважає, що за використання праці неповнолітніх у передвиборчій агітації потрібно судити у відповідності до Кримінального кодексу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За використання неповнолітніх агітаторів політикам ніщо не загрожує - Черненко

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua.

"Безперечно, є пряма заборона законом щодо залучення неповнолітніх до агітаційної і взагалі політичної діяльності. Крім того, якщо говорити про випадки, які сталися з Партією регіонів, то тут не лише порушення закону "Про вибори народних депутатів України", але й інших норм, в яких мова йде не про добровільне, а протиправне досягнення домовленостей між неповнолітнім і політичною силою, а фактично, про використання адмінресурсу і тиску. Численні випадки, коли адміністрація шкіл, або інших навчальних закладів примушує учнів до такої діяльності, при чому часто неоплатної. В цьому є ознаки низки кримінальних злочинів: як примус до політичної діяльності, так і статті 364 — перевищення влади, або службового становища", - пояснив експерт.

"Батьки мають на це реагувати, писати заяви у правоохоронні органи, і робити висновки, - наголосив Данилюк. - На сьогоднішній день блакитні піонерські краватки, які Горіна (Ірина Горіна — кандидат від Партії регіонів — gazeta.ua) та інші кандидати вішають на шиї школярам міста Харкова, є тривожним сигналом того, що з авторитарного суспільства ми можемо ступити на шлях кольорового тоталітаризму".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спостерігач звинуватив Горбаля у роздачі грошей виборцям - Магера

Відповідаючи на питання про те, як бути із молодими неповнолітніми людьми, які добровільно йдуть в агітатори за грошову винагороду, Данилюк зазначив: "Це заборонено. Безперечно, за це мають притягуватися до відповідальності особи, які втягують у це неповнолітніх. Тут не може бути жодних поблажок ні до Партії регіонів, ні до інших політичних сил. Діти не повинні брати участь у політичній діяльності".

Нагадаємо, що сьогодні Партія регіонів заявила про те, що у Борисполі за "Батьківщину" агітують неповнолітні особи. Однак, нещодавно через приїзд до Броварів прем'єра Миколи Азарова школярів одягали і символіку Партії регіонів.

Зараз ви читаєте новину «Використання дітей в агітації — карний злочин — Данилюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути