пʼятниця, 30 березня 2012 11:13

"Відпустіть намети! Вони не винні" - Молодь "благала" міліцію звільнити "заарештовані" палатки
6

Молоді активісти зібрались на акцію в рамках кампанії "ВСТАВАЙ!"
Фото: Фото: прес-служба НРУ
Молодь вимагає повернути конфісковані намети
Голова молодіжного Руху Іван Крулько пропонує віддати міліції й кілочки
Активісти пишуть заяву на ім’я начальника управління міліції з проханням повернути їм їхню власність
"Міліція, віддай намети!"

Представники молодіжних організацій Народного Руху України, "Батьківщини", "Фронту змін" та "Свободи" намагались під стінами київської міліції з'ясувати долю "заарештованих" наметів, які в них конфіскували правоохоронці під час громадянської кампанії "ВСТАВАЙ!" на Майдані Незалежності.

Зокрема, як повідомили Gazeta.ua у прес-службі Народного Руху, під час акції молодь звернулась до міліціонерів, скандуючи гасла: "Поверніть молоді намети!", "Відпустіть намети!" та "Свободу політичним в'язням!".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Беркут" не дає опозиціонерам поставити на Майдані намет

"Якщо нам не повернуть намети, то ми хоча б передамо їм передачу. Намети були арештовані не повністю, а по частинах, зокрема, не були арештовані кілочки. Ми би хотіли попросити правоохоронців, якщо ви не збираєтесь повернути намети, то хоча б візьміть до них кілочки, аби вони були у повній комплектації, перебуваючи у ваших руках", - звернувся до правоохоронців голова Молодого Народного Руху Іван Крулько.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смішно дивитись на владу, яка боїться десятьох хлопців з кульком - Возняк

Активісти також написали заяву на ім'я начальника Головного управління МВС України в м. Києві з проханням повернути їм їхню власність.

"Я хочу сказати, що намет - це не просто реквізит, який ми невідомо звідки взяли. Це конкретне майно наших активістів, яке коштує грошей і яке використовується молодими людьми ціле літо для проведення різного роду таборувань, для навчань та оздоровлення. І це єдине доступне житло для молоді в сьогоднішніх умовах", - заявив Крулько.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Партії регіонів заявили, що ставити намети на Майдані не варто

Наостанок молодь пообіцяла повернутися на Майдан вже в квітні, для проведення всеукраїнського змагання із збирання та розбирання наметів.

"Цього разу на швидкість між собою, а не на швидкість виривання міліціонерами наметів з рук громадян", - уточнили у Русі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пшонку просять розібратись із міліцейським свавіллям на Майдані Незалежності

Нагадаємо, 22 березня на Майдані Незалежності під час акції "Готуй намет навесні" сталась сутичка між молодими активістами та представниками міліції, в результаті якої останні забрали кілька наметів, які належали громадським діячам.

Зараз ви читаєте новину «"Відпустіть намети! Вони не винні" - Молодь "благала" міліцію звільнити "заарештовані" палатки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути