четвер, 11 жовтня 2012 19:23

Від імені руху "Чесно" поширюють листівки про кандидата-гомосексуаліста

Автор: Фото: gk-press.if.ua
  Таку листівку проти кандидата Олеся Донія розповсюдили в окрузі №88
Таку листівку проти кандидата Олеся Донія розповсюдили в окрузі №88

Від імені руху "Чесно" поширено чергову фальшиву листівку – у 154-му окрузі Рівненської області. Громадянський рух повідомляє, що не має стосунку до створення та поширення цієї листівки.

У листівці йдеться про кандидатів, що висуваються по цьому окрузі – Сергія Костючка та Валентина Королюка. Інформація у листівці підписана "ініціативою "Чесно" та поширюється невідомими у Рівному та області.

За словами представників регіональної платформи в Рівному, такий "виборчий фальсифікат" можна знайти практично в "кожній хаті" і закликає мешканців Рівного не звертати уваги на політичні провокації.

Ініціатори руху звертають увагу громадськості, журналістів та виборців на те, що наразі рух "Чесно" не поширював жодних листівок про результати перевірки кандидатів у народні депутати – ані щодо кандидатів у партійних списках, ані щодо кандидатів-мажоритарників або висуванців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З волі деяких наших журналістів гомосексуали вважаються "священними коровами"

Офіційна оцінка руху та всі інформаційні матеріали містяться виключно на сайті www.chesno.org та поширюються винятково учасниками 36 регіональних платформ.

"Кампанії громадського контролю за політиками доволі часто стають об'єктом інформаційних атак, - коментує Світлана Заліщук, одна з ініціаторів руху "Чесно", - сайти та онлайн-інструменти таких кампаній атакуються хакерами; телефони активістів прослуховуються; листівки та агітаційна продукція – брудно підроблюються і т. д.".

Від початку виборчої кампанії активісти руху "Чесно" зафіксували низку фальшивих листівок, газет та звернень від імені руху, що розповсюджували у Полтавській (проти кандидата в окрузі № 146 Юрія Шаповалова), Луганській (щодо причин неучасті у виборах Володимира Ландіка), Івано-Франківській (проти кандидата в окрузі №88 Олександра Донія, №89 Василя Гладія, кандидатів в окрузі № 84 Миколи Круця і Володимира Купчака), Херсонській (проти кандидата в окрузі №183 Андрія Путілова) та Сумській областях (проти кандидатів в окрузі № 158 Володимира Токаря, Олександра Костенка та Олександра Волкова).

Ініціатива "Чесно" переконує, що є політично незаангажованим рухом, його активісти не виступають за будь-якого політика або політичну силу, та засуджують брудні методи ведення виборчої кампанії.

Зараз ви читаєте новину «Від імені руху "Чесно" поширюють листівки про кандидата-гомосексуаліста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути