пʼятниця, 17 серпня 2012 13:48

Вибори в Україні делегітимні з самого початку - експерт

Вибори в Україні делегітимні з самого початку - експерт
Данилюк наголосив, що найчастіше підкупом виборців та використанням адмінресурсу займаються кандидати-"регіонали". Фото: glavcom.ua

За результатами моніторингу громадської організації "Спільна справа", з початку року виявлено порушення виборчого процесу.

Про це повідомив координатор ГР "Спільна справа" Олександр Данилюк.

"Партією регіонів був поданий до ЦВК список, який відрізнявся від того, який був затверджений на з'їзді. Ми звернулися до Київського апеляційного адміністративного суду, але нам відмовили. Також нам відмовили у Вищому адміністративному суді. Це делегітимізує виборчий процес від початку", - повідомив Данилюк.

Також координатор ГР "Спільна справа" розповів про численні порушення ЦВК щодо реєстрації кандидатами в депутати осіб, які не проживали на території України визначений законом термін. Серед них футболіст Андрій Шевченко, син прем'єр-міністра України Олексій Азаров, а також кандидат від Об'єднаної опозиції Артем Аваков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові від нардепа Фельдмана роздають по тисячі гривень

"До нас звернулися понад 30 кандидатів, яким відмовили банківські установи у відкритті банківських рахунків для їхніх фондів. Це є системна проблема, це дає певну фору провладним кандидатам, які таких проблем не мають", - наголосив Данилюк.

За його словами, серед найпоширеніших порушень: тиск на кандидатів, відмова в розміщенні зовнішньої реклами, прямий і непрямий підкуп виборців, а також використання адміністративного ресурсу.

Олександр Данилюк наголосив, що найчастіше підкупом виборців та використанням адмінресурсу займаються кандидати в депутати від Партії регіонів. Серед таких: Сергій Горохов, Володимир Медяник, Олександр Фельдман, Сергій Клюєв.

Данилюк також запевнив, що ГР "Спільна справа" мають фото та відеодокази всіх порушень.

Зараз ви читаєте новину «Вибори в Україні делегітимні з самого початку - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути