вівторок, 20 листопада 2012 20:40

"Вибори чітко показали, що ця влада не збирається грати за правилами" - Бекешкіна

"Вибори чітко показали, що ця влада не збирається грати за правилами" - Бекешкіна
Бекешкіна: "Влада керується принципом: "Якщо правила нас не влаштовують – треба їх змінити так, щоби ми могли виграти". Фото: gazetavv.com

Влада на парламентських виборах показала, що не вміє грати за правилами.

Про це на круглому столі "Україна після виборів: оцінка та прогноз" сказала експерт, директор Фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна.

Вона пояснила, що влада так хотіла виграти, що навіть для цього змінила саме виборче законодавство.

"Вибори чітко показали, що ця влада не може грати за правилами і не збирається цього робити. Тому, якщо виявляється, що не можна перемогти за правилами, то правила треба змінювати. Так за тим законом про вибори, який був до цього, було очевидно, що цілком можливо, що Партія регіонів програє за пропорційною системою. Значить треба змінити закон, що і було зроблено", - підкреслила експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це прецедент у світовій політиці" - Королевська подала позов проти "Демініціатив", бо їй не сподобався рейтинг

Бекешкіна додала, що чинна влада керується принципом: "Якщо правила нас не влаштовують – треба їх змінити так, щоби ми могли виграти".

"А якщо вже не можна виграти за зміненими правилами, значить треба просто грати без правил. І те, що відбувалося через кілька днів після виборів, можна назвати брутальною грою без правил, яка просто шокувала всю Європу", - підкреслила соціолог.

Вона розповіла, що всі міжнародні спостерігачі були шоковані тим, що діялося на дільницях і з їхніх розмов та з іноземної преси "лунало одне слово - "шок".

Зараз ви читаєте новину «"Вибори чітко показали, що ця влада не збирається грати за правилами" - Бекешкіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути