неділя, 05 лютого 2012 17:27

Виборче українське правосуддя ускладнить відносини з США - конгресмен

Виборче українське правосуддя ускладнить відносини з США - конгресмен

Виборче застосування правосуддя влади Україна щодо своїх політичних конкурентів позначиться на українсько-американських відносинах, заявляє конгресмен США Марсі Каптур.

В ході зустрічі 3 лютого з дочкою екс-прем'єра Юлії Тимошенко Євгенією, конгресмен зазначила, що десятиліттями працювала на зміцнення зв'язків між США та України, а тепер вони можуть серйозно погіршитися, повідомляється на офіційному сайті Тимошенко, пише ЛІГАБізнесІнформ.

"Останні дії українського уряду є перешкодою для демократії і прав людини. Це може відбитися на відносинах між Україною, США і міжнародним співтовариством", - сказала Каптур.

Вона також висловила стурбованість у зв'язку з укладенням Тимошенко у в'язницю і погіршенням стану її здоров'я.

"Стан здоров'я колишнього прем'єр-міністра став серйозною проблемою. Деякі західні посли були позбавлені доступу до неї, відмовляють у доступі і особистим лікарям. Екс-прем'єру повинен бути гарантований доступ до адекватної медичної допомоги", - підкреслила американський політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович не хоче політизувати справу Тимошенко

Після винесення вироку Тимошенко щодо "газової" справи в жовтні 2011 року Каптур внесла до Конгресу США резолюцію, яка засуджує політичну вмотивованість переслідування екс-прем'єр-міністра України.

"Міжнародне співтовариство бачить в цьому судовому процесі проти колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко виборче переслідування, розпочате з політичних причин", - стверджує конгресмен.

Зараз в американському Конгресі розробляється проект резолюції по Україні, в якій вперше пропонується включити пряму вимогу про звільнення Тимошенко та інших політиків. При цьому, в одному з проектів цієї резолюції міститься термін "політичні в'язні", який досі в США зі всього пострадянського простору на політичному рівні застосовувався тільки стосовно Білорусі.

Зараз ви читаєте новину «Виборче українське правосуддя ускладнить відносини з США - конгресмен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути