середа, 30 грудня 2015 07:00

Верховну Раду переобиратимемо у травні - політолог

Верховну Раду переобиратимемо у травні - політолог
Фото: rian.com.uarian.com.ua

Проведення дострокових виборів Верховної Ради погоджено між США та президентом Петром Порошенко. Про це Gazeta.ua повідомив політолог Олександр Кочетков.

"Дострокові вибори парламенту відбудуться у травні. До них активно готується пан Саакашвілі (губернатор Одеської області - ред.). Він дуже плідно співпрацює з американцями. А ще - з Григоришиним (російський бізнесмен - ред), який є партнером президента Петра Порошенка. Тобто це питання погоджене з усіма впливовими силами. Це мовчазна згода. Порошенко не хотів би перевиборів, бо йому й так добре. Але ситуація складна і він погодився", - розповів Кочетков.

"Саакашвілі дуже стрімко стартує. Наприклад, вже провів два антикорупційних форуми, потім будуть публічні шоу в регіонах. А далі - створить політичну партію, яка перебере на себе позиції "Народного фронту". І може увійти в нову коаліцію", - каже експерт.

На його думку, виборів не буде в разі серйозної ескалації на Донбасі або, якщо хтось чи щось змусить коаліцію ефективно працювати.

Кочетков також вважає, що соціального вибуху наступного року очікувати не варто. "Буде мовчазне незадоволення діями влади. Але палаючих шин чи масових вуличних протестів - ні", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Верховну Раду переобиратимемо у травні - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути