четвер, 02 червня 2011 15:31

Верховна Рада денонсує харківські угоди?

Верховна Рада денонсує харківські угоди?

Учора Комітет Верховної Ради у закордонних справах підтримав законопроект про денонсацію харківських угод.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів народний депутат від блоку НУ-НС Андрій Парубій.

"Всі члени Комітету, які були на засіданні, підтримали цей законопроект - не було комуніста Ігоря Алексєєва та "регіонала" Леоніда Кожари. Проект я зареєстрував ще в березні - сподівався, що він буде в порядку денному сесії до 27 квітня. Підозрюю, що керівництво Верховної Ради свідомо затягувало процес передачі законопроекту на розгляд комітетів - передали тільки два тижні тому. Першим же комітетом, до якого законопроект попав на розгляд - це профільний Комітет у закордонних справах. Його вердикт є визначальним. Це був перший крок, і він був успішним", - розказав політик.

Парубій має надію, що Верховна Рада прийме законопроект на наступному сесійному тижні.

"Важко передбачити, як складеться розгляд проекту Верховною Радою. Очевидно, що політичний фактор буде мати велике значення. На цифрах і на фактах буду переконувати в необхідності такого кроку, апелювати до їхнього здорового глузду", - зазначив парламентарій.

За його словами, зараз багато заяв з боку керівництва країни, що чинна газова угода для України є неприйнятною. До того ж вчора на засіданні Комітету був присутній представник Міністерства закордонних справ. Він офіційно підтвердив, що згідно Віденської конвенції про право міжнародних договорів, варіант денонсації цілковито можливий.

"Щодо реакції Росії - то не треба думати, що вона буде захищати національні інтереси України. Їх має захищати українська сторона. Існує Верховна Рада, яка має розривати невигідні угоди і підтверджувати вигідні", - підсумував Парубій.

Зараз ви читаєте новину «Верховна Рада денонсує харківські угоди?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути