понеділок, 10 жовтня 2011 12:17

Венеціанській комісії не подобається змішана система і підвищений прохідний бар'єр - нардеп

Венеціанській комісії не подобається змішана система і підвищений прохідний бар'єр - нардеп

Венеціанська комісія дуже скептично віднеслася до проекту закону про вибори народних депутатів, підготовленого Міністерством юстиції України.

Про це сказав народний депутат, член Колегії Християнсько-Демократичний Союз Володимир Стретович на "Радіо ЕРА-ФМ", повідомляє його прес-служба.

За його словами, комісія виступила з докорінними зауваженнями, зокрема, щодо того, навіщо регулярно змінювати принципи виборів, коли пропорційна система себе виправдала; навіщо піднімати прохідний бар'єр для партій з 3% до 5%. і багато чого іншого.

"Очевидно, влада сьогодні не відмовиться від запровадження пропорційно-мажоритарної системи, хоча це буде крок назад в порівнянні з тим, що ми вже досягли", - підкреслив парламентар.

Стретович наголосив, що в ідеалі для того, щоб всі верстви, соціальні групи і класи, що є в Україні, були представлені, варто було б зняти взагалі прохідний бар'єр. За словами народного депутата, потрібно, щоб мінімальна сума голосів у 100 тисяч за один мандат з 450 давала партії можливість провести в парламент свого одного представника конкретної соціальної групи: чи від педагогів, чи від інвалідів, чи від афганців, чи від чорнобильців.

"Але ті, що мають владу, очевидно, так не думають, а вважають, що цю владу треба увічнити і узаконити, тобто не дати можливість комусь претендувати на входження до парламентських інституцій і формувати уряд", - зауважив Стретович.

На його переконання, 3%-х відсотковий бар'єр є цілком нормальним для політичних партій.

Зараз ви читаєте новину «Венеціанській комісії не подобається змішана система і підвищений прохідний бар'єр - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути