субота, 14 вересня 2013 14:51

В'ячеслав Кириленко: колишній депутат Марков помилився країною

В'ячеслав Кириленко: колишній депутат Марков помилився країною
В`ячеслав Кириленко. Фото: tyzhden.ua

Лідер партії "За Україну" В'ячеслав Кириленко каже, що не поділяє пафосу заяви партії "Батьківщина", яка засудила позбавлення депутатського мандата депутата-регіонала Ігоря Маркова.

– Мені здається, колишній депутат Марков помилився країною. Йому треба було балотуватися не до Верховної Ради, а до російської Держдуми. Там би він був на своєму місці. Тому я не поділяю пафосу заяви моїх колег по парламенту.

Вигнання Маркова й можливе вигнання Табачника з Колесніченком може розколоти партію регіонів чи бодай створити всередині неї якусь опозицію?

Навряд. Я скептично ставлюся до таких розмов. Дисципліна в партії регіонів міцніша ніж у партії більшовиків із її демократичним централізмом.

Чи спробує Янукович якимись поступками задобрити Путіна вже після саміту у Вільнюсі?

Я в це не надто вірю. Деякі речі після саміту стануть незворотними. Не бачу жодних шансів для Росії повернути статус-кво. Після підписання угоди Україна зміниться у світоглядному сенсі. Не варто забувати, що триває економічна війна Росії проти України. Попри все регіонали витримують доволі дипломатичну лінію, називаючи Росію братньою країною та стратегічним партнером. Гадаю, далі треба буде міняти Прем'єр-міністра. Азаров світоглядно не здатний відстоювати інтереси наших виробників. Коли почалася торгова війна, і українські товари банально не пускали на територію Росії, нинішній прем'єр заявив, що нашим виробникам треба покращувати якість товару і, мовляв, вони самі винні. Якби подібне заявив прем'єр Франції, наступного дня він би опинився за лінією Мажино.

Регіонали кажуть, що останнім часом їм подобається поведінка опозиції, яка не блокує Раду.

Хай собі кажуть. Мені теж дуже подобається, як ті, хто ще вчора чути нічого не хотів про євроінтеграцію, сьогодні дружно з опозицією голосує за це. Збуваються мої мрії. Колись на зорі незалежності я мріяв про економічну Євроінтеграцію і про Євроатлантичний Союз – НАТО. Прийде час теж там будемо. Тобто останні події я називаю нашою перемогою.

Вас не насторожує той факт, що довибори до Верховної Ради призначені на 15 грудня, тобто після саміту у Вільнюсі.

Вимога перевиборів була однією з умов підписання угоди про Асоціацію з Євросоюзом. Якщо влада за два тижні після саміту знову брутально підтасує результати виборів, то покаже всій Європі, що вона плювати хотіла на верховенство права. А це стане серйозною перешкодою особисто для Януковича. Боюся, що він віддасть 5 проблемних округів на відкуп губернаторів, фактично, у такий м'який спосіб звільнить їх. А який "безпредєл" можуть учинити Тулуб із Кругловим не мені вам розповідати. Ми боротимемося за своїх кандидатів на всіх 5 округах. Гадаю, цього разу ніщо і ніхто не вкраде заслужену перемогу в Даценка, Булатецького, Романюка, Левченка і Корнацького.

Зараз ви читаєте новину «В'ячеслав Кириленко: колишній депутат Марков помилився країною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

132

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути