неділя, 14 вересня 2014 21:27

У виборах до ВР братиме участь "Опозиційний блок" екс-"регіоналів"

У виборах до ВР братиме участь "Опозиційний блок" екс-"регіоналів"
Юрій Мірошниченко. Фото: www.acp.org.ua

Шість політичних партій увійшли до складу партії "Опозиційний блок": Партія розвитку України, партія "Центр" (керівник Вадим Рабинович), "Нова політика", "Державний нейтралітет", "Україно, вперед" екс-міністра соціальної політики Наталії Королевської та "Трудова Україна".

Як повідомив керівник Партії розвитку України Сергій Ларін, список кандидатів у народні депутати "Опозиційного блоку" на майбутні вибори буде сформовано "сьогодні-завтра", передає "Інтерфакс-Україна".

При цьому він не відповів на запитання, хто його очолить.

Один з керівників Партії розвитку України, колишній "регіонал" і тодішній представник екс-президента Януковича в парламенті, народний депутат Юрій Мірошниченко заявив, що в

"Опозиційному блоці" Партія розвитку України стане "стрижнем".

Водночас Мірошниченко не назвав політичної партії, яку було перейменовано на "Опозиційний блок".

За його словами, на з'їзді "Опозиційного блоку" в понеділок буде оприлюднено список кандидатів у народні депутати від політичної сили на майбутні вибори.

Сьогодні ж у Києві відбувся форум блоку, на якому затвердили його платформу й резолюцію.

Як зазначено в платформі партії, "Опозиційний блок" виступає за нейтралітет і збереження позаблокового статусу України. Він також має на меті роззброєння усіх незаконних збройних формувань в Україні, зміцнення обороноздатності країни, соціального захисту військовослужбовців, правоохоронців, сімей загиблих і поранених учасників військових дій.

Крім того, в "платформі" партії запропоновано затвердити національний план відродження Донбасу, розпочати децентралізацію влади, а також "зупинити безпідставне політично мотивоване переслідування державних службовців і політичних опонентів під гаслами люстрації".

Нагадаємо, парламентські вибори в Україні заплановані на 26 жовтня. У неділю, 14 вересня, відбулися з'їзди низки політичних партій. Свої передвиборчі списки, зокрема, оприлюднили партії "Народний фронт", "Блок Петра Порошенка", а також Всеукраїнські об'єднання "Батьківщина" і "Свобода".

Зараз ви читаєте новину «У виборах до ВР братиме участь "Опозиційний блок" екс-"регіоналів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути