Ексклюзиви
середа, 23 вересня 2015 13:46

В Україні зростає довіра до непарламентських партій - експерт

В Україні зростає довіра до непарламентських партій - експерт

В Україні зростає підтримка непарламентських політичних сил. Такими є дані соціологічного дослідження настроїв українців, проведеного у всіх регіонах країни компанією USS Research з 11 по 19 вересня.

За підсумками дослідження усереднений рейтинг політичних сил виглядає наступним чином: за Блок Петра Порошенка "Солідарність" готові віддати свої голоси 12,1% респондентів, за ВО "Батьківщина" - 9,9% опитаних, за "Об'єднання "Самопоміч" - 9,7% голосів, "Опозиційний блок" – 7,8%. З непарламентських політичних сил найкращі шанси на перемогу має "Наш край" – цю партію готові підтримати 3,5% опитаних. Водночас майже кожен п'ятий респондент (21,6%) ще не обрав, за яку політичну силу голосуватиме на місцевих виборах.

Головним критерієм при виборі депутата місцевої ради 60% опитаних назвали його особистісні якості. Водночас 18% респондентів вибиратимуть кандидата залежно від його партійної приналежності, а 16% опитаних під час голосування орієнтуються на прізвище лідера списку партії, від якої балотується кандидат. Однак лише 12% опитаних змогли назвати прізвище депутата міської чи обласної ради від свого округу.

Дослідження також засвідчило, що понад 63% українців готові взяти участь у голосуванні, з них 45% точно підуть на виборчі дільниці. Лише 13% виборців не мають наміру голосувати на місцевих виборах.

За словами політичного експерта Андрія Золотарьова, виборці, які ще не визначились із своїми симпатіями на виборах, можуть обрати нові політичні партії "Рейтинг "Нашого краю" зростає в першу чергу за рахунок довіри до авторитетних у регіонах політиків-господарників, які мають в активі багаж реальних справ", - заявив експерт. Підтверджують це і дані дослідження: "Наш край" з'явився на політичній карті країни всього кілька місяців тому, однак вже сьогодні його рейтинг в країні вищий за рівень підтримки ВО "Свобода".

Дослідження проводилось з 11 по 19 вересня компанією USS Research на замовлення клієнта методом особистого формалізованого інтерв'ю (face-to-face). Було опитано 2100 респондентів у віці до 18 років, які проживають у всіх регіонах України (за винятком АР Крим, м. Севастополя і окремих районів Донецької та Луганської області). Статистична похибка вибірки не перевищує 2,1%.

Зараз ви читаєте новину «В Україні зростає довіра до непарламентських партій - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути