Ексклюзиви
середа, 03 жовтня 2012 14:26

В Україні сформувалися дві великі групи електорату - політолог

В Україні сформувалися дві великі групи електорату - політолог
Фото: obozrevatel.com

В Україні напередодні виборів сформувалися дві великі групи електорату: ті, хто проти влади, і ті, хто проти опозиції.

Про це на прес-конференції в Києві сказав професор кафедри політології Національного університету "Києво-Могилянська академія" Олексій Гарань.

"Якщо подивитися на нинішню передвиборчу ситуацію, то основне протистояння, на якому йде кампанія — це "влада-опозиція". Невдоволені нинішньою ситуацією всі, навіть електорат Януковича і Партії регіонів, але ті, хто розчарований у владі, не знають за кого голосувати, хіба що частково цей електорат перетікає до комуністів", - наголосив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Явище "тушок" майже винятково асоціюється з Тимошенко - політолог

На його думку, наразі існує дві великі групи електорату: "Одна група вважає, що так зараз погано, але якось ще можна терпіти, бо все ж таки при владі "наш". Друга частина електорату вважає, що при владі корумпований режим, який не здійснює реформ, і тільки поглиблює економічну кризу. Перетікання електорату відбувається в межах цих двох груп, і це пояснює те, що чому загальна картинка є змазаною".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Огризко не бачить справжніх патріотів у Об'єднаній опозиції

Експерт також додав, що така ситуація зумовлена тим, що виборці мало цікавляться програмами партій кандидатів, чи їхньою ідеологічною спрямованістю. "Насправді, мало хто цікавиться програмними чи ідеологічними установками. Людей цікавить тільки одне: чи збережеться нинішня влада, чи цю владу буде або змінено, або влада президента буде якимось чином обмежена", - резюмував він.

Зараз ви читаєте новину «В Україні сформувалися дві великі групи електорату - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути