середа, 26 лютого 2014 11:35

У складі уряду можуть з'явитися нові "вуха" — експерт

У складі уряду можуть з'явитися нові "вуха" — експерт

Оприлюднений в інтернеті список можливих міністрів не дуже поганий.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олександр Палій.

"Явних помилок я не бачу. Це достатньо популярні люди, які відзначилися на Майдані. Булатов ще дуже довго своїм виглядом та відрізаним вухом буде показувати сутність режиму. Тому хай іде. Це заслужена посада. Не розумію, чому Люстраційну комісію має очолити Єгор Соболєв — тут дуже серйозна робота на цьому етапі. Айвазовська та Магера — компетентні та достойні люди на посаду голови Центрвиборчкому. Хоча бачимо лише один із проектів складу уряду. Зараз можуть з'явитися зовсім інші та нові "вуха", - зауважив він.

За словами експерта, Віктор Пинзеник міг відмовитися від посади міністра фінансів, бо в нинішній ситуації її обіймати дуже важко.

"Однак все одно треба йти. Якщо люди не боялися йти під кулі, то дорожити своєю репутацією не правильно. Зараз потрібно думати про ефективне керівництво. Пинзеник більше фіскальний — знає, як збирати гроші. Але економіка — це і збір коштів, і їхнє примноження. Тому, можливо, на цю посаду буде інша фігура. Не можна віддавати міністерство оборони Правому сектору. Парубій, який відповідав за всю Самооборону, грав більшу роль, аніж Ярош. Тому Правому сектору краще йти в політику — доводити свою безкомпромісність в політичній боротьбі", - зазначив Палій.

Політолог вважає, що Петро Порошенко більш підходить на посаду прем'єра через свою досвідченість.

"Він, звичайно, сам собі на розумі, але є ефективним. Це людина зі стрижнем. Він не піддавався ніякому тискові. Росіяни намагалися його гнути, але нічого не вийшло. З іншого боку, не дуже командний гравець. Хоча якщо Яценюк буде виконувати програму, то може й він очолити уряд. Можливо, він більше думає про президентську кампанію. Але зараз цього не варто робити. Менше тижня тому хлопці зі щитами йшли під кулі та ні про що не думали, а тут починають рахувати відсотки — це не діло", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «У складі уряду можуть з'явитися нові "вуха" — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути