середа, 29 травня 2013 16:53

У Росії вже вирішили, що Україна не підписуватиме Угоду про асоціацію з ЄС

У Росії вже вирішили, що Україна не підписуватиме Угоду про асоціацію з ЄС
За словами Глазьєва, неможливо одночасно підписувати Угоду про асоціацію з ЄС і брати участь у МС. Фото: viperson.ru

Рішення України про відновлення участі в євразійській економічній інтеграції несумісне з інтеграцією цієї країни до Європейського Союзу.

Про це заявив радник президента РФ Сергій Глазьєв.

"Для української громадської думки важливо розуміти, що неможливо одночасно підписувати Угоду про асоціацію з Європейським Союзом і брати участь у Митному союзі", - сказав Глазьєв журналістам в Астані у вівторок.

"Ми виходимо з того, що, оскільки ми домовилися надати Україні статус спостерігача в Євразійському економічному союзі, який зараз тільки формується, це означає намір України увійти в Євразійський економічний союз, тому що статус спостерігача надається тільки тим державам, які хочуть увійти в наші інтеграційні об'єднання", - сказав радник президента РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна підпише меморандум про участь у роботі Митного союзу 31 травня - Янукович

Він зазначив, що Митний союз побудований повністю за правилами СОТ, і "Україна як член СОТ не має жодних перешкод брати участь у Митному союзі".

За його словами, економічний ефект від інтеграції України у структури МС може скласти до $9 млрд, які будуть щорічно надходити в економіку України.

"На 30-річному проміжку часу ми оцінюємо приріст українського валового продукту за рахунок інтеграції в 15% ВВП України", - зазначив він.

"Із урахуванням великої проробленої роботи, я думаю, що питання підключення України до формування Євразійського економічного союзу в технічному плані складнощів ніяких не має", - додав Глазьєв.

У зв'язку з цим він підкреслив, що Росія розглядає підписання сьогоднішньої заяви, "як перший крок із відновлення участі в процесі євразійської економічної інтеграції".

Зараз ви читаєте новину «У Росії вже вирішили, що Україна не підписуватиме Угоду про асоціацію з ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

129

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути