середа, 02 вересня 2015 14:46

У Росії пом'якшили вирок сину Джемілєва

У Росії пом'якшили вирок сину Джемілєва

Верховний суд РФ в середу пом'якшив на півтора року вирок сину народного депутата України Мустафи Джемілєва Хайсеру, якого раніше засудили до п'яти років позбавлення волі в колонії загального режиму за звинуваченнями у вбивстві з необережності, викраденні і зберіганні зброї.

Таким чином, апеляційна скарга захисту Хайсера Джемілєва була частково задоволена, повідомляє Интерфакс.

У суді адвокат фігуранта Микола Полозов просив вирок щодо свого клієнта скасувати, у зв'язку з тим, що, за його словами, в Росії Джемілєв був засуджений повторно.

За словами адвоката, Джемілєву вже був проголошений вирок в Україні, проте справу було передано до прокуратури Криму саме незадовго до анексії Криму Росією, внаслідок чого він був повторно засуджений в Росії.

Полозов при цьому наголосив, що захист не оскаржує вердикт присяжних, який був винесений в Краснодарському крайовому суді.

Прокурор у свою чергу заявила, що ніяких порушень міжнародного законодавства не було.

За її словами, вирок законний.

"Справа перебувала на стадії розслідування і була продовжена російською стороною", - сказала прокурор.

Разом з тим, прокурор просила звільнити Джемілєва від покарання по ст.109 УкрФА (вбивство з необережності) за закінченням терміну давності і знизити йому покарання за сукупністю злочинів.

Раніше в ході процесу Джемілєв заявив, що шкодує про те, що трапилося і просив суд проявити поблажливість до нього, нагадавши, що присяжні засідателі при винесенні вердикту також визнали, що він заслуговує на поблажливість за низкою епізодів звинувачення.

Згідно з матеріалами справи, в травні 2013 року Хайсер Джемілев потайки викрав з дому батька в Бахчисараї (Крим) карабін з оптичним прицілом і патрони до нього. Він переніс зброю до свого будинку, розташованого по сусідству, де зберігав на шафі в спальні.

За даними слідства, вдень 27 травня 2013 Хайсер Джемілєв дістав і зарядив карабін, після чого став переміщатися по будинку, прицілюючись з вікон через оптичний приціл у птахів та інших об'єктів. Перебуваючи у ванній кімнаті на другому поверсі, підсудний вистрілив з вікна в голову Февзі Едемова - друга сім'ї Джемільова, котрий саме працював на городі.

10 червня суд Краснодара (РФ) засудив Хайсер Джемілєва до п'яти років колонії загального режиму.

Україна неодноразово просила РФ видати Хайсера Джемілєва.

Зараз ви читаєте новину «У Росії пом'якшили вирок сину Джемілєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути