вівторок, 24 вересня 2013 23:03

У Росії вичерпалися ресурси, якими можна тиснути на Україну - експерт

У Росії вичерпалися ресурси, якими можна тиснути на Україну - експерт
Сергій Таран Фото: cpsa.org.ua

У Росії вичерпалися ресурси, якими можна тиснути на Україну. Таку думку в ефірі телеканалу ТВі висловив політолог Сергій Таран.

"В Росії вичерпалися ресурси. Основним ресурсом, яким Росія завжди тиснула на будь-яке керівництво України, був газ. Інших ресурсів не було. Але все, що можна було витягнути з цього ресурсу, витягнули. І ми бачимо, що в Росії не так багато важелів впливу на Україну. Тому треба пережити цей час, зробити остаточний геополітичний вибір і розуміти те, що у Росії немає жодних ресурсів, можливостей натиснути на Україну", - зазначив експерт.

На його думку, РФ вигідно мати Україну дружньою країною.

"Тим більше, що Росія так само зацікавлена в українському ринку, ресурсах, кадрах, щоб кордони добре працювали. Для Росії це має культурне значення. Тому що якщо подивитися на етнічний склад РФ, то їм теж варто мати стосунки з тими країнами, які близькі за культурою, інакше вони матимуть інший культурний вплив. Тому для Росії вигідно мати Україну дружньою країною, і ніякі погрози ніяк не справдяться", - додав Таран.

Нагадаємо, по державному центральному телебаченню Російської Федерації показали сюжет, в якому прогнозовано крах України в разі підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Російські журналісти назвали "неомазепизмом" євроінтеграційний курс України. А прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що у разі укладання договору України з ЄС особливий партнерський режим України з Росією закінчиться.

Зараз ви читаєте новину «У Росії вичерпалися ресурси, якими можна тиснути на Україну - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

158

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути