середа, 17 жовтня 2012 00:07

У Регіонах запевняють, що влада робить все, щоб об'єднати суспільство

У Регіонах запевняють, що влада робить все, щоб об'єднати суспільство
Юрій Мірошниченко радить політикам бути виваженішими у висловлюваннях. Фото: noviny.su

Влада робить усе, щоби об'єднати суспільство.

Про це в ефірі 5 каналу сказав представник президента у парламенті Юрія Мірошниченко.

Відповідаючи на запитання, чому у суспільстві немає однозначного сприйняття свята 14 жовтня, зокрема дня УПА, він наголосив:

"Я не можу погодитися, що український народ по різному святкує день Покрови.  Але чого нам не вистачає – це єдності, поваги до думки, яка відмінна від своєї. І коли ми навчимося це робити, коли ми будемо поважати і сприймати таких самих як ми громадян, тоді Україна розкриє свій потенціал".

Мірошниченко запевнив, що влада робить для цього все можливе.

"Звісно, Партія регіонів і президент як гарант конституції спрямовують свої зусилля для того, щоби шукати не те, що нас роз'єднує, а те, що нас об'єднує.  Звісно в будь-якій політичній силі ніхто не може заборонити людині висловити свою точку зору. Намагаючись звинувачувати один одного, не даючи можливості іншим відмінним точкам зору існувати", - підкреслив він.

Коментуючи анти націоналістичні заяви Дмитра Табачника та комуніста Євгена Царькова, він наголосив, що заборонити їм так говорити ніхто права не має, але політики мають бути більш стриманими у своїх висловлюваннях.

"Інколи мені прикро, інколи я пишаюся вчинками своїх колег. Для президента не існує лояльних чи не лояльних політичних сил. Для нього є український народ, - підкреслив Мірошниченко. - Будь-які висловлювання, які ображають честь, гідність, почуття, пам'ять громадян України – не сприяють єдності. Разом з тим, я не хочу сказати, що треба комусь закривати рота. Єдине що, внутрішня культура і внутрішня відповідальність, особливо людей, які інтегровані у владу, які представляють народ  України, мають виважено висловлюватися".

Зараз ви читаєте новину «У Регіонах запевняють, що влада робить все, щоб об'єднати суспільство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути