понеділок, 18 лютого 2013 15:11

У ПР вже придумали, як провести парламентські вибори за мажоритаркою

У ПР вже придумали, як провести парламентські вибори за мажоритаркою
Михайло Чечетов: "Параліч ВР можна розрубати тільки виборами". Фото: file.liga.net

Партія регіонів не хоче дострокових парламентських виборів, але готова їх проводити за мажоритарною системою.

Про це Gazeta.ua сказав народний депутат від ПР Михайло Чечетов, коментуючи заяву лідера фракції "Батьківщина" Арсенія Яценюка щодо того, що опозиція ініціює дострокові парламентські та президентські вибори.

"Перш ніж увійти в якийсь процес, треба подумати, як потім із нього вийти, щоби хоч якось зберегти своє обличчя, - наголосив він, маючи на увазі блокування опозицією парламенту. - Тому якщо ще тиждень-два парламент не буде працювати то параліч Ради можна буде розрубити тільки достроковими виборами".

Чечетов уточнив, що в разі такого розвитку подій, Партія регіонів ініціюватиме зміну виборчої системи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Батьківщина" ініціює дострокові парламентські та президентські вибори - Яценюк

"Тоді ми, щоби змінити ситуацію та радикально зачистити політичний ландшафт, приймемо закон по мажоритарці. Бо якщо провести вибори по системі, яка існує, то вони ж ситуацію в парламенті не змінять. Тому треба її (систему) змінювати", - пояснив "регіонал".

Він пояснив, що це можна буде зробити після того, як Янукович оголосить про розпуск парламенту.

"Після 30 днів, коли президент прийме рішення про розпуск парламенту, ми зберемося на 5-10 хвилин, розблокуємо парламент, приймемо закон по мажоритарній системі і тоді вже у партії регіонів буде не 280 а 300 людей. І це буде повне політичне фіаско для опозиції", - зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рибак каже, що "регіонали" не обговорювали дострокові вибори

Чечетов додав: "Ми не хочемо цих виборів. Ми то їх виграємо. Але вони країні не потрібні. Це ж не безкоштовно, потрібні гроші з бюджету, і буде протистояння. А в умовах політичної нестабільності важко розраховувати на успіх економічної політики, яка вже почала виводити країну (з кризи). Тому сьогодні проводити вибори нерозумно. Вони не потрібні. Але питання у тому, як виводити парламент з паралічу. Якщо у них (опозиції) мізки не просвітлішають, то для того, щоби цей Гордієв вузол розрубити, треба провести мажоритарні вибори. Але це не наш вибір. Ми б цього не хотіли".

Щодо позачергових президентських виборів, то на думку "регіонали", це взагалі не має сенсу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонали" бачать перевибори уві снах — політолог

"Президентські вибори будуть у 2015 році. Віктор Федорович виграє, у цьому сумнівів немає", - запевнив він.

Чечетов переконаний, що подібна ініціатива опозиції пов'язана із тим, що серед потенційних кандидатів на президенти від опозиції вже почалася суперечка.

"Шість років тому кричали "Ющенко-так!". А де тепер Ющенко і Тимошенко? Де тепер партія "Наша Україна"? У політичному небутті. Бо вони почали гризти один одного як павуки у банці ще на сцені Майдану, - наголосив він. - Так от сьогодні та ж картина повторюється. Дивлячись на те, яка сьогодні почалася гризня, ми молимо Бога, щоб хоча б хтось із них залишився, щоби хоч хтось був кандидатом у президенти. Не гарно, якщо не буде суперника (у Януковича)".

Зараз ви читаєте новину «У ПР вже придумали, як провести парламентські вибори за мажоритаркою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

70

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути