понеділок, 26 вересня 2011 19:00

У ПР хочуть створити поліцію та жандармерію

У ПР хочуть створити поліцію та жандармерію

Народний депутат фракції Партія регіонів Василь Грицак має намір в грудні внести до парламенту законопроекти про реформування Міністерства внутрішніх справ Україні, зокрема, про створення поліції і жандармерії.

"20 грудня цього року буде 20 років української міліції, а 23-24 грудня я внесу три законопроекти, що стосуватимуться діяльності Міністерства внутрішніх справ, його структури і чисельності; закон про поліцію Україні; закон про жандармерії Україні", - повідомив Грицак в ході веб-конференції на сайті ЛігаБізнесІнформ в понеділок.

При цьому він підкреслив, що не хоче просто перейменовувати МВС. "Я хочу якісно в законі відобразити діяльність нової структури з іншим, європейським підходом", - зазначив нардеп.

На його думку, реформа МВС "назріла давно, а як такого МВС вже давно немає".

"На сьогоднішній день де-факто МВС - це головне управління міліції, яке виконує дві функції, прописані в законі про міліцію. Перше - це охорона громадського порядку, друге - боротьба зі злочинністю. Інших функцій у МВС немає", - шкодує Грицак.

Пропозиції створити в Україні поліцію звучали від народних депутатів раніше.

Зараз ви читаєте новину «У ПР хочуть створити поліцію та жандармерію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

42

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути