середа, 26 серпня 2015 12:45

В понеділок депутати влаштують саботаж Адміністрації президента - політолог

В понеділок депутати влаштують саботаж Адміністрації президента - політолог

 На позачерговому засіданні Верховної Ради буде намагання депутатів саботувати тиск Адміністрації президента в питанні голосування за зміни до Конституції.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Небоженко.

"Побачимо спробу депутатів "закритися в туалетах". Друга форма саботажу - спроба внести поправки. Це буде найцікавішим. Чи дозволить голова ВР Володимир Гройсман депутатам бути депутатами? Чи вони так і залишаться машинами для голосувалки, які колись формувала Партія Регіонів. Якщо вноситимуть поправки та ще й обговорюватимуть їх, то це буде цікаво і несподівано. Тоді вони покажуть що є депутатами. Якщо ж просто голосуватимуть, то для цього непотрібно було їхати з курортів. Можна було зробити це й через електронне голосування", - зазначив експерт.

На думку Небоженка, питання децентралізації проголосують у першому читанні. "Відсотків вісімдесят, що так станеться. Депутатам більше немає куди ховатися: врожай вони зібрали, відпочили, дітей відправили за кордон. Тепер не мають права не виконати волю президента.

Найстрашніше у цій ситуації те, що Порошенко сам до кінця не розуміє наслідки прийнятого рішення. Адже конституційні зміни дозволять місцевим елітам приватизувати місцеві бюджети. А це дуже недобре для України", - вважає політолог.

Нагадаємо, що позачергове засідання Верховної Ради пройде 31 серпня. Депутати планують розглянути законопроект про внесення змін до Конституції України щодо децентралізації влади.

Зараз ви читаєте новину «В понеділок депутати влаштують саботаж Адміністрації президента - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути