пʼятниця, 12 липня 2013 16:25

У Польщі розповіли про історичний шанс для України

У Польщі розповіли про історичний шанс для України
Фото: ukrinform.ua

Україна цзараз має історичний шанс вибрати європейський вектор розвитку, хоча і є сили, які активно протидіють її зближенню із Заходом.

Про це у п'ятницю в сеймі Польщі заявив міністр закордонних справ РП Радослав Сікорський.

"Є сили, які інакше, ніж ми (поляки. - Ред.), дивляться на напрям, в якому Україна має інтегруватися, і які в цей момент дуже активно діють щодо протилежного напряму інтеграції України", - підкреслив Сікорський.

На його переконання, 2013 рік може стати для України, українсько-польських відносин й історії усієї Європи подібним до 1654 року (підписання Переяславської угоди) і 1920 роком (втрати Україною державності за часів УНР). "Можливо, цей рік вирішить геополітичну орієнтацію на багато років, а, можливо, і на цілі покоління. Таким буде наслідок прийняття або неприйняття Україною Угоди про асоціацію", - наголосив польський дипломат.

Він підкреслив, що українська влада найближчим часом має виконати вимоги Брюсселя, щоб відкрити шлях до Асоціації. "Україна має у найближчі тижні реформувати залишену у спадок після СРСР систему своєї прокуратури. Аби мати шанс на інтеграцію, Україна мусить внести зміни до свого виборчого кодексу згідно з рекомендаціями Ради ЄС", - підкреслив керівник МЗС.

Як повідомлялося, у п'ятницю сейм Польщі прийняв резолюцію у зв'язку з 70-ю річницею Волинської трагедії, у якій звинуватив українців у "етнічній чистці з ознаками геноциду". Перед голосуванням керівник МЗС Польщі переконував, що більш радикальна позиція сейму щодо Волинської трагедії може зашкодити європейській інтеграції України.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі розповіли про історичний шанс для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути