понеділок, 31 серпня 2015 12:00

В парламенті хочуть змусити чиновників бути ввічливими з переселенцями - найцікавіші законопроекти

В парламенті хочуть змусити чиновників бути ввічливими з переселенцями - найцікавіші законопроекти
УНІАН

Протягом минулого тижня у Верховній Раді було зареєстровано 27 законопроектів.

Дозволити парламентарям ознайомлюватися з матеріалами справи на стадії досудового слідства пропонує нардеп з "Народного фронту" Геннадій Кривошей. У змінах до КПК він пропонує дозволити депутатам вимагати інформацію, "що стосується конкретної кримінальної справи, а також ознайомлюватись із матеріалами справи".

Також нардеп пропонує зробити 2 липня Днем Національної поліції.

Розширити права бійців АТО на отримання землі пропонує нардеп з "Блоку Петра Порошенка" Ігор Артюшенко. Про це йдеться у проекті до змін до Закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту". Депутат вважає, що вказаний закон не передбачає можливості у пільговому порядку отримати землю для ведення селянського та фермерського господарств. Він пропонує поширити пільги з першочергового отримання земельних ділянок на всі землі сільськогосподарського призначення, а не тільки для для садівництва та городництва.

Скоротити робочий час для вагітних жінок та жінок, які мають дітей віком до 3-х років пропонує позафракційний нардеп Сергій Міщенко. У проекті змін до Кодексу законів про працю йдеться про скорочення робочого часу – не більше 36 годин на тиждень із збереженням середньої зарплати.

Карати штрафами чиновників за порушення прав переселенців пропонує нардеп від "Народного фронту" Ігор Алексєєв. Проектом доповнень Кодексу про адміністративні правопорушення передбачені нові статті за порушення прав внутрішньо переміщених осіб під час їх реєстрації та ненадання інформації. До прикладу, за безпідставну відмову чиновника видавати довідку про взяття на облік, або затягування з її видачею пропонується карати штрафом - від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 170 до 255 грн).

Також у Раді зареєстровані два антикорупційні законопроекти уряду - зміни до КПК щодо арешту майна та усунення корупційних ризиків при його застосуванні і зміни до Кримінального та Цивільного кодексів "щодо вдосконалення інституту спеціальної конфіскації з метою усунення корупційних ризиків при її застосуванні".

Зараз ви читаєте новину «В парламенті хочуть змусити чиновників бути ввічливими з переселенцями - найцікавіші законопроекти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути