четвер, 17 листопада 2011 15:50

В організації вибухів в Україні можуть запідозрити націоналістів

В організації вибухів в Україні можуть запідозрити націоналістів

Версія про причетність націоналістичних організацій до недавніх вибухів у Дніпропетровській, Харківській та Запорізькій областях буде також розглянута під час розслідування останніх подій.

Такий висновок можна зробити зі слів заступника прокурора Донецької області Євгена Максакова.

Зокрема, він повідомив, що прокуратура Донецької області в середу порушила кримінальну справу за ознаками можливого скоєння терактів (ст. 258 КК України).

За словами Максакова, рішення порушити кримінальну справу з цього приводу було прийнято після здійснення терактів в трьох областях - Харківській, Запорізькій і Дніпропетровській.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні закуповують зброю для збройних нападів на владу - Янукович

"У Дніпропетровській, як відомо, загинула одна людина, у Харківській і Запорізькій жертв не було", - зазначив заступник прокурора.

Максаков уточнив, що в результаті наради у Донецькому обласному управлінні СБУ були створені плани роботи, "кожний підрозділ працює в посиленому режимі, йде патрулювання, відпрацьовуються місця масового скупчення людей".

За його словами, про будь-які зачіпки в цій кримінальній справі говорити рано, поки з'ясовуються обставини вчинення терактів у цих областях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Неадекватному Януковичу підшукують нових псевдо-терористів - Іллєнко

Відповідаючи на запитання про те, чи могли це бути націоналістично налаштовані організації, Максаков сказав: "Будуть розглядатися версії. На жаль, всі вони підпадають під таємницю слідства, але будуть розглянуті".

Зараз ви читаєте новину «В організації вибухів в Україні можуть запідозрити націоналістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути