четвер, 29 січня 2015 08:48

У НАТО не буде конструктивних взаємин з Москвою поки в Україні не настане мир

У НАТО не буде конструктивних взаємин з Москвою поки в Україні не настане мир

Головнокомандувач військами НАТО в Європі Філіп Брідлав виключив можливість конструктивних взаємин з Москвою через конфлікт на Донбасі.

В опублікованому в середу, 28 січня, інтерв'ю виданню Die Zeit американський генерал зазначив, що Росія намагається повернути Україну у власну зону впливу, передає Deutsche Welle.

За його словами, російська сторона застосовує при цьому нетрадиційні методи ведення війни.

Як заявив Брідлав, "росіяни використовують всі інструменти, які є в розпорядженні держави: жорсткий дипломатичний тиск, потужну дезінформаційну кампанію, приховані військові можливості і "зелених чоловічків".

Серед інших важелів впливу Росії на Україну Брідлав назвав інтенсивний економічний пресинг, поставки енергоносіїв, вимоги про дострокове повернення позики.

Брідлав додав, що Росія підтримує сепаратистів танками, артилерією і системами протиракетної оборони, тим самим підриваючи безпеку не тільки України, але і всього європейсько-атлантичного простору.

Генерал підкреслив, що без готовності Росії дотримуватися міжнародного права не можна будувати відносини "в звичному ключі". З його точки зору, конфлікт на Україні не має військового рішення і для його врегулювання в набагато більшому ступені необхідні мирні переговори між Москвою і Києвом. При цьому Брідлав зауважив, що "первісні кордону України мають бути дотримані".

Зараз ви читаєте новину «У НАТО не буде конструктивних взаємин з Москвою поки в Україні не настане мир». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути