понеділок, 05 березня 2012 13:26

У Москві стягнуті війська, щоб попередити "майдан" - Фесенко

У Москві стягнуті війська, щоб попередити "майдан" - Фесенко

У Росії зараз побоюються "майдану" ще більше, ніж у Києві. Тому теза про "оранжевую чуму" була однією із головних у виборчій кампанії Володимира Путіна.

Про це сьогодні на прес-конференції заявив політолог Володимир Фесенко.

"У Москві зараз стягнуті війська на випадок, якщо будуть спроби радикалізації, штурму Червоної площі. І це має налякати ту частину суспільства, яка готова вийти на мирний мітинг, але не хоче йти на серйозне протистояння з владою, ризикувати своїм здоров'ям чи життям. Тому російської опозиції немає іншого виходу, як готуватися до дострокової осади путінського режиму", - наголосив Фесенко.

Він зазначив, що у Росії невдоволені величезною корупцією і соціальним розшаруванням. Є адміністративний чиновничий клас, який паразитує на всій Росії разом з деякими олігархами, тому невдовзі будуть великі антикорупційні кампанії і тиск на олігархів, додав політолог.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Росія обирає президента: в Москву звозять війська

"Місце прем'єр-міністра буде за Медведєвим. Він підтвердив лояльність, виправдав довіру Путіна, тому, думаю, винагорода у вигляді посади буде. Наскільки довго - це питання", - зазначив Фесенко.

Він нагадав, що результати виборів не визнав Зюганов, тому що у нього найбільше вкрали.

"У Москві багато вкрали у Прохорова. Але проблема в тому, що багато з тих людей, які виходили на Болотну площу і акціонували проти Путіна, вони не ходили на вибори. З іншого боку, чув оцінку, що "нинішні вибори в Росії найбільш чесні і вільні за всі останні роки, і що варто всім повчитися". Гадаю, що вони були більш конкурентними, ніж у попередніх роках. Але це було вимушено", - вважає Фесенко.

ФОТОРЕПОРТАЖ + ВІДЕО: Путін так зрадів перемозі, що аж розплакався перед виборцями

На його думку, західні країни визнають вибори. Будуть зауваження щодо масштабних порушень, але в цілому вони не буде такої жорсткої критики, яка була щодо виборів у Держдуму з боку США, сказав Фесенко.

"Там зараз розуміють, що з Путіним їм доведеться співпрацювати, з Росією їм треба мати нормальні робочі стосунки через напруження на сході. Тому не визнати вибори в Росії вони апріорі не можуть", - вважає експерт.

Зараз ви читаєте новину «У Москві стягнуті війська, щоб попередити "майдан" - Фесенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути