середа, 27 серпня 2014 19:07

У МЗС заявили про готовність України закрити кордон з Росією

У МЗС заявили про готовність України закрити кордон з Росією
Євген Перебийніс Фото: tvc.ru

Україна розраховує, що російські і українські прикордонні служби в найближчі години і дні почнуть переговори з приводу закриття українсько-російського кордону. Про це на брифінгу повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

За словами Перебийніса, вчорашня зустріч президента Петра Порошенка з президентом Росії Володимиром Путіним та іншими учасниками переговорів в Мінську була повністю присвячена мирному врегулюванню конфлікту на Донбасі. Він зазначив, що основними результатами мінської зустрічі стали домовленості про досягнення найближчим часом реального прогресу у звільненні всіх заручників, а також активізація консультацій з метою закриття контрольованих бойовиками ділянок українсько-російського кордону.

На питання журналістів, коли можуть початися консультації з приводу українсько-російського кордону і чи є вже чіткі дати, Перебийніс відповів: "Ми сподіваємося, що вже в найближчі дні, години активізується робота тристоронньої контактної групи".

Крім того, Перебийніс також зазначив, що є надія на те, що в найближчі дні і години будуть встановлені контакти між керівництвом прикордонних служб України і Росії для того, щоб розробити чіткий алгоритм закриття кордону.

Як повідомлялося раніше, прикордонники показали, як на кордоні з Росією "виростають" оборонні укріплення. За словами прикордонників, хоч і на державному рівні про відому "стіну Коломойського" мова ще не йде, військовослужбовці своїми силами створюють захисні споруди.

Зараз ви читаєте новину «У МЗС заявили про готовність України закрити кордон з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути