вівторок, 07 лютого 2017 21:24

У МЗС Німеччини прокоментували слова свого посла

У МЗС Німеччини прокоментували слова свого посла

У Міністерстві закордонних справ Німеччини прокоментували слова посла країни в Україні Ернста Райхеля щодо виборів на Донбасі.

Про це повідомили у МЗС України.

"7 лютого 2017 року посла запросили до міністерства. Під час зустрічі німецькому дипломату наголосили на неприпустимості проведення виборів на окупованих територіях Донбасу в присутності російських окупаційних військ", - йдеться у повідомленні.

МЗС заявляє, що на зустрічі була підтверджена чітка і послідовна позиція України, що проведення подібних виборів можливе лише після виведення підрозділів російських Збройних сил.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Кабміні розповіли, коли будуть вибори на Донбасі

У відповіді МЗС ФРН на прохання "Укрінформ" прокоментувати слова посла, керівництво повідомило, що Німеччина буде керуватися положеннями Мінських угод при врегулюванні кризи на Донбасі.

"Керівництвом для всіх наших зусиль з подолання кризи на сході України є Мінські угоди між Росією та Україною від 12 лютого 2015 року, посередниками в яких виступають Німеччина та Франція", - йдеться у відповіді відомства.

Посол Німеччини в Україні Ернст Райхель заявив, що вибори на окупованих територіях Донецької та Луганської областей можуть відбутися за присутності російських військових.
Зараз ви читаєте новину «У МЗС Німеччини прокоментували слова свого посла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути