четвер, 30 жовтня 2014 18:37

У Херсоні екс-губернатор зі скандалом програє кандидату від Блоку Порошенка

У Херсоні екс-губернатор зі скандалом програє кандидату від Блоку Порошенка
Фото: zaholovok.com.ua

У виборчому окрузі №182 на Херсонщині боротьба за депутатський мандат переросла у протистояння між кандидатами і гучний скандал, повідомив кореспонденту Gazeta.uaголова обласного відділення Комітету виборців України Дементій Бєлий.

"Робота окружної комісії практично заблокована, - каже фахівець. - Екс-губернатор, нардеп від "Батьківщини" Юрій Одарченко програє кандидату від Блоку Порошенка проректорові Херсонського університету Олександру Співаковському менше 70 голосів. Цікаво, що одним із чинників скандалу стала ситуація у виправних колоніях. Скажімо, в колонії №90 за Співаковського проголосувало 67 відсотків виборців. На думку Одарченка, там були фальсифікації, влада тиснула на засуджених, були вкидання бюлетенів. Але доказів нема. Хоча дивно, що у колоніях завжди голосують за провладні партії і представників влади".

За словами правозахисника, роботу комісії блокує штаб Одарченка.

"Його представники пишуть скаргу за скаргою, вимагають то перерахувати голоси, то визнати вибори недійсними через масові порушення. Придумують усе нові приводи для скарг, втягують у протистояння працівників міліції. Члени комісії лаються між собою, не можуть дійти згоди, виникають дрібні сутички. Написали скаргу в міліцію про притягнення до відповідальності голови комісії Марії Левковської від партії "Батьківщина". Багато скандалів, шуму, боротьби за депутатський мандат. Хоча в інших округах області уже все давно підраховано і переможці відомі. Три іх чотирьох мандатів вибороли представники президентського блоку. Лише в одному окрузі переміг самовисуванець Федір Негой, який є чинним нардепом", - зазначає Дементій Бєлий.

Нагадаємо, голова Центрвиборчкому Михайло Охендовський заявив на брифінгу, що комісія не може оголосити про підсумки парламентських виборів в Україні через те, що 8 окружкомів затягують підрахунок голосів. За попередніми даними ЦВК, на окрузі №182 в Херсоні за Олександра Співаковського проголосувало 13924 виборців, за Юрія Одарченка — 13856.

Зараз ви читаєте новину «У Херсоні екс-губернатор зі скандалом програє кандидату від Блоку Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути