понеділок, 05 грудня 2016 14:10

У Генштабі пояснили, як звільнятимуть Донбас від окупанта

У Генштабі пояснили, як звільнятимуть Донбас від окупанта
Facebook

Окупований Донбас не звільнятимуть силовим способом.

Про це "Укрінформу" сказав начальник Генштабу Збройних сил Віктор Муженко.

"Окуповані території – це міста та селища, де живуть українці. Ми протистоїмо російським окупантам, але не можемо вчиняти так, як вони вчиняли в Чечні або нині діють у Сирії, знищуючи цілі міста з використанням стратегічних бомбардувальників", - пояснив він.

Йдеться і про окупований півостров, додав Муженко.

"Ми – не вони, і не можемо знищувати власний народ, жодна "перемога" не варта таких жертв. Треба шукати іншого шляху. Це стосується всіх окупованих територій Донбасу і Криму", - заявив він.

Муженко зауважив, що вибори на Донбасі можуть відбутися тільки після виведення російських військ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повітряні сили України "показали зуби" Кремлю

"Алгоритм врегулювання зрозумілий – відновлення контролю над державним кордоном за участі міжнародних спостерігачів, припинення постачання на нашу територію військ та зброї Російської Федерації. Потім поступовий процес політичного врегулювання. Певний час на звільнених територіях діятимуть тимчасові цивільно-військові адміністрації, головне завдання яких - повернути правопорядок і відновити дію органів державної влади. Коли ситуація заспокоїться, можна говорити про вибори на цих територіях України. Не раніше. Жодні демократичні механізми не працюють під загрозою зброї", - пояснив він.

Переговори треба вести з Росією, вказав начальник Генштабу.

"Розмовляти про будь-яке створення демілітаризованих зон, про відведення російських військ від лінії зіткнення і про їх повне виведення з території України треба з Росією, а не з російськими маріонетками з Л/ДНР. З цими персонажами говорити немає про що – вони безголосі й не мають власної волі. Саме Росія - сторона цієї війни, про що добре знає міжнародна спільнота. Російська Федерація має повністю відповісти за військові злочини в Україні, за горе й руйнацію на Донбасі. Переконаний, що так воно і буде", - резюмував Муженко.

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «У Генштабі пояснили, як звільнятимуть Донбас від окупанта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути