середа, 12 жовтня 2016 16:40

У Європі готують політичний удар по Росії

У Європі готують політичний удар по Росії
Фото: espreso.tv

Політичний комітет Парламентської асамблеї Ради Європи сумнівається у легітимності виборів до Державної думи Росії.

Про це розповів народний депутат і український делегат у ПАРЄ Олексій Гончаренко.

"Політичний комітет ПАРЄ підтримав усі українські поправки до резолюції щодо України, разом із такими принциповими як зміна назви. До цього моменту документ називався "Політичні наслідки конфлікту в Україні", а зараз - "Політичні наслідки російської агресії в Україні". Це принципова річ. Це жорстке формулювання маємо відстояти на дебатах. Є високі шанси", - сказав Гончаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна показала ПАРЄ присутність Росії на Донбасі

Друга поправка стосується легітимності виборів до Держдуми РФ.

"Друга поправка - внесення в текст доповіді слів "ПАРЄ засуджує нелегальні вибори в Державну думу Російської Федерації, які відбулися 18 вересня на окупованій території Криму, і не визнає їхніх результатів. Включення української суверенної території до російського федерального округу та подальше створення 4 округів на території Криму - грубе порушення міжнародного законодавства. Це кидає тінь на легітимність російського парламенту".

Якщо поправку підтримає сесійна зала - маємо високі шанси - це буде перше рішення міжнародної інституції, яка ставить під сумнів легітимність російського парламенту", - розповів Гончаренко.

У Росії 18 вересня відбулися вибори до Держдуми. Їх провели і на території окупованого Криму. На засіданні 20 вересня Верховна Рада 264 голосами визнала нелегітимною Державну думу РФ сьомого скликання та всі її рішення.

Зараз ви читаєте новину «У Європі готують політичний удар по Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути