середа, 19 лютого 2014 15:59

У Чернівцях міліція перейшла на бік протестувальників

У Чернівцях міліція перейшла на бік протестувальників
Фото: ТVi

У Чернівцях начальник облуправління УМВС Олександр Демідов заявив що "буковинська міліція з народом".

Як повідомляє TVi, він підійшов до мітингувальників на площі перед обласною державною адміністрацією.

Люди зустріли цю заяву оваціями і вигуками "Ура!" та скандуванням "Міліція з народом!"

Демідов зараз стоїть поряд із головою Чернівецької ОДА Михайлом Папієвим, якого учасники протестів виштовхали з кабінету на площу, вимагаючи написати заяву про відставку.

Папієв заявив, що готовий написати заяву про відставку, якщо мітингувальники не вдаватимуться до погромів і насилля в області. Однак люди практично його не слухають і кричать "Відставку!"

У Чернівцях кілька тисяч мітингувальників уже понад годину блокують приміщення ОДА. Вони поставили ультиматум Папієву: протягом 30 хвилин написати заяву про відставку і вийти з Партії регіонів.

Після того, як губернатор не вийшов до людей, близько 500 мітингувальників прорвалися до кабінету голови Чернівецької ОДА і виштовхали його на вулицю. Папієва змушують покаятися перед українським народом і негайно подати у відставку, однак він на це не погоджується. У голову ОДА кидають яйця, він закриває голову й обличчя руками.

Водночас до протестувальників вийшов голова Чернівецької обласної ради Михайло Гайничеру, який повідомив, що сьогодні на 18:00 скликають позачергову сесію облради, на яку, за його словами, зокрема винесено питання про недовіру голові Чернівецької ОДА Папієву. Однак протестувальники наполягають на негайній відставці.

Зараз ви читаєте новину «У Чернівцях міліція перейшла на бік протестувальників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути