неділя, 26 січня 2014 11:18

У Черкасах більшості "штурмовиків" облдержадміністрації дали 60 діб арешту
9

Фото: Фото: Ірина Патлатюк

Вчора у Черкасах біля 00.10 хв завершилися судові засідання у Соснівському районному суді, де визначали міру запобіжного заходу для учасників штурму обласної адміністрації у ніч на 24 січня. З 21-го підозрюваного чотирьох відпустили під домашній арешт, інші отримали 60 діб тримання під вартою.

Одним із перших, хто отримав 60 діб під вартою – інвалід дитинства ІІ групи Владислав Компанієць. Хлопець навчається на третьому курсі Черкаського державного технологічного університету, є президентським стипендіатом Малої Академії наук України,брав участь у грі "Найрозумніший".

Під домашній арешт відпускали неповнолітніх і чоловіків, які є єдиними годувальниками у сім'ї. За словами родичів і самих підозрюваних, вони всі випадкові перехожі і мають докази того. Дехто із затриманих повідомив, що їх били під час затримання.

Слідчі інкримінують всім підозрюваним ст. 294 ч. 1 (участь у масових заворушеннях), 341 ч. 2 (захоплення державних або громадських будівель чи споруд), декому ще й опір працівникам міліції. Навести докази вини підозрюваних під час засідання слідчі не змогли. Кожному із затриманих загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі, якщо їхню вину буде доведено.

Підтримати затриманих прийшло більше 300 містян. Проте через холод, люди не змогли стояти до завершення засідання.

Того ж дня у судах Сміли, Чорнобаю, Золотоноші та Канева обирали міру запобіжного заходу для решти 27 затриманих. Відомо, що у Золотоноші під домашній арешт відпустили трьох осіб, серед яких єдина затримана після штурму жінка Анастасія Токмакова.

Зараз ви читаєте новину «У Черкасах більшості "штурмовиків" облдержадміністрації дали 60 діб арешту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути