середа, 06 лютого 2013 09:49

У Борисполі затримали колишнього прем'єр-міністра Таджикистану - ЗМІ

У Борисполі затримали колишнього прем'єр-міністра Таджикистану - ЗМІ
Абдумаліка Абдуллоджонова нібито 16 років розшукував Інтерпол. Фото: watcher.com.ua

Таджицькі ЗМІ повідомляють про затримання колишнього прем'єра Таджикистану Абдумаліка Абдуллоджонова в київському міжнародному аеропорту "Бориспіль".

Як повідомляє "Радіо Озоді" (таджицька служба "Радіо Свобода") з посиланням на представника Інтерполу в Україні, Абдуллоджонов прибув в Україну із США, де проживав останні роки. Затримали колишнього главу уряду, як стверджується, за запитом таджицької влади, яка  раніше звинуватила його у спробі державного перевороту та інших злочинах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В аеропорту США прикордонники затримали три ящики з людськими головами

При цьому "Радіо Озоді" відзначає, що Абдуллоджонов, як відзначає агентство, є в списку розшукуваних Таджикистаном осіб на сайті Інтерполу, щоправда, під ім'ям Абдулоджон Абдулоджонов, і розшукується він за підозрою в причетності до організованої злочинності і тероризму.

В управлінні зі зв'язків з громадськістю МВС України агентству "Інтерфакс-Україна" підтвердили затримання в аеропорту "Бориспіль"  громадянина Таджикистану, який перебував у розшуку, при цьому, однак, не уточнивши його особистість.

"Вчора (5 лютого - gazeta.ua) в міжнародному аеропорту "Бориспіль" був затриманий правоохоронними органами України громадянин Таджикистану 1949 року народження, що розшукувався за скоєння кількох тяжких злочинів на території Таджикистану", - сказали повідомили в главку.

За їх даними, в даний час вирішується питання екстрадиції затриманого на батьківщину. У МВС також уточнили, що затриманий 16 років перебував у розшуку, при цьому офіційно не повідомивши про те, ким саме був цей чоловік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Борисполі затримали торговця українськими нирками

Уродженець Худжанда Адуллоджонов, є вихідцем з впливового аристократичного роду. У радянські часи він працював в уряді Таджицької РСР на посадах заступника міністра заготівель і міністра хлібопродуктів.

У 1992-1993 році керував урядом республіки. У відставку з цієї посади, як наголошується, подав через незгоду з політикою президента Емомалі Рахмона. Пізніше намагався балотуватися в президенти (стверджував, що нібито отримав перемогу), а потім покинув країну. Влада Таджикистану звинувачує колишнього прем'єра в причетності до невдалого заколоту полковника Худойбердиєва, який стався в 1998 році.

Зараз ви читаєте новину «У Борисполі затримали колишнього прем'єр-міністра Таджикистану - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути