вівторок, 11 червня 2013 13:45

У "Батьківщині" можуть знайтися ображені - екс-нардеп про суботній з'їзд

У "Батьківщині" можуть знайтися ображені - екс-нардеп про суботній з'їзд
Екс-нардеп вважає, що Яценюку потрібне таке злиття партій, бо він у такому разі стає лідером. Фото: radiosvoboda.org

Колишній депутат-"бютівець" Олександр Гудима вважає, що зараз об'єднання "Батьківщини" та "Фронту змін" не на часі.

Про це він сказав у коментарі Gazeta.ua.

"Якщо не робили цього півроку, то треба було ще зачекати, аби всі знали: це правильний крок. Зараз це об'єднання всі опозиційні партії не з'єднає. "Свобода" та УДАР продовжуватимуть існувати. А у "Батьківщині" можуть знайтися ображені. Вони можуть почати думати про те, аби створити щось ближче по духу до Юлії Тимошенко, яка була їхнім лідером. Чи дійде до того - я не знаю. Потім будуть говорити, що це все справа Банкової. Але є багато тисяч рядових партійців, які таким чином можуть утвердити свою демократію. Вони не сприймають домовленості зверху", - наголосив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У суботу "Батьківщина" об'єднається з "Фронтом змін"

"Зараз не найкращий вид демократії у партії. Але йдеться про президентські вибори. Треба якось діяти. Виходить, що сьогодні вони кращого сценарію придумати не можуть. Бо "Батьківщина" та "Фронт змін" мають тільки Арсенія Яценюка. Він як голова партії може бути певною складовою об'єднання під кандидата у президенти", - зауважив Гудима.

Екс-нардеп вважає, що Яценюку потрібне таке злиття партій, бо він у такому разі стає лідером.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Йде свідома дискредитація "Батьківщини" Яценюка й Тимошенко"

"Коли ми говоримо про єдиного кандидата у другому турі виборів президента, Яценюк стає хоч і не першою, але і не другою особою в опозиції. Для нього варіант, коли Кличко стає кандидатом на посаду президента, а він - на прем'єра, дуже підходить. Тут повинен бути прагматизм, хоч і менше демократії. Яценюк був би непоганим прем'єр-міністром при президентові Кличку. Нікуди ми не подінемося. Свого часу знали, що при президентові Ющенку буде прем'єр Тимошенко. Зараз нічого не міняється. Якщо сильні опозиційні сили йдуть в одній в'язці, то потім ділять не партійні посади, а відповідальність. Посада прем'єра є дуже сильною. Вона варта того, аби такі речі відбувалися", - зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «У "Батьківщині" можуть знайтися ображені - екс-нардеп про суботній з'їзд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути