четвер, 17 квітня 2014 20:41

Ющенко залишив на держдачі порвані меблі, грибок та статуетки на 9 мільйонів
8

Фото: Сергій Старостенко

Колишній президент Віктор Ющенко, який місяць тому виїхав з державної дачі, залишив після себе статуеток на 9 мільйонів гривень. Усі вони належать державі. Про це під час екскурсії недавнім маєтком Ющенка заявив керівник Державного управління справами Сергій Аверченко.

"Балансова вартість статуеток, бронзових фігур, а також скульптур двох левів, які прикрашають сходи при вході в будинок складає дев'ять мільйонів гривень. Ми зараз розбираємось, чому так дорого. Може вони представляють якусь історичну чи мистецьку цінність", - сказав він.

Загалом у будинку близько 15 кімнат, із них 4 спальні, кухня, кабінет, камінна зала, кінозал, більярдна, винна кімната, басейн, класна кімната для дітей. Є також сауна та турецька баня.

На меблях місцями протерлась тканина. У камінній залі порване крісло.

"А це "Катрусин кінозал", - пожартував Сергій Аверченко. – Це, мабуть, було улюбленим місцем у дітей. Бачте як протерлось". Чиновник показав край дивану, який аж увігнувся.

Екран у кінозалі діаметром два з половиною метра.

У окремій кімнаті, де знаходиться басейн на 150 кв м, на стінах та під стелею грибок.

"Порушена ізоляція басейну, протікає чаша. Постійно підвищена вологість повітря. Тут стоять осушувачі повітря, але це не допомагає. Це щось будівельники напартачили", - розповів Віктор Роговський, заступник директора будинку-відпочинку "Конча-Заспа".

Покоївка Ющенків Галина зауважила, що попри грибок родина басейном регулярно користувалась. Воду зливали й чистили басейн двічі на тиждень.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко залишив на держдачі порвані меблі, грибок та статуетки на 9 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути