Ексклюзиви
субота, 24 серпня 2013 15:02

"Української України не відбулося: російські попи влаштовують в нас свої синоди, лідер опозиції — за ґратами", - Тарасюк

"Української України не відбулося: російські попи влаштовують в нас свої синоди, лідер опозиції — за ґратами", - Тарасюк
Борис Тарасюк. Фото: zz.te.ua

Україна, якою вона стала за 22 роки незалежності, по своїй суті не є українською. Адже тут ведуть наступ на українську мову, культуру, проти опозиціонерів проводять репресії, а їхнього лідери запроторили за грати. Про це під час свого виступу на мітингу у столиці сказав нардеп від "Батьківщини" Борис Тарасюк.

"Для них це свято — ритуал. Для нас — справжнє українське свято. 22 роки тому відбулась подія, за яку боролися і вмирали сотні тисячі українців. Вони боролися за свободу України. Нарешті ми маємо свою державу, незалежність, інститути влади. Але чи такої України прагнули ті, хто полягли за неї? На жаль, ні", - сказав опозиціонер.

Тарасюк нагадав, що сьогодні ведуть наступ "на все святе для українців": мову, культуру, духовність.

"Сьогодні московські попи приїжджають в Україну та проводять свої синоди. Вважаю, що української України ще не сталося. За неї ми повинні боротися. За 20 років незалежності не було таких репресій, які чинять проти членів демократичної опозиції та її лідера Юлії Тимошенко. За роки незалежності було вбито одного з найяскравіших лідерів українського націоналістичного руху В'ячеслава Чорновола", - підкреслив він.

Депутат запевнив, що "влада не спить, особливо п'ята колона під проводом Кремля"

"Вона хоче накинути Україні нове ярмо під виглядом Митного Союзу і так званого єдиного економічного простору. Соціологи провели дослідження: 60% громадян підтримують незалежність України. У 1991 році нас було 90%. Це говорить про відповідальність кожного з нас за незалежну демократичну Україну. Закликаю вас усіх до боротьби щодня і щомісяця, аж до нашої перемоги на президентських виборах. Там має бути висунений наш єдиний кандидат — Юлія Тимошенко ", - підсумував він.

Нагадаємо, опозиція провела урочисту ходу з Михайлівської площі до памятника Тарасу Шевченку. Там провели мітинг. За інформиацією прес-служби в акції взяло участь близько 3 тис людей. Водночас сьогодні на Майдані Незалежності відбувається концерт "Молодих регіонів".

Зараз ви читаєте новину «"Української України не відбулося: російські попи влаштовують в нас свої синоди, лідер опозиції — за ґратами", - Тарасюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

161

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути