пʼятниця, 20 травня 2011 12:12

Український бізнес може викупити Луценка?

Український бізнес може викупити Луценка?

Народні депутати не обговорювали питання внесення застави за екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат із фракції НУ-НС Тарас Стецьків.

За його словами, питання викупу Луценка – це персональна ініціатива "нунсівця" Арсенія Яценюка.

"Будь-яка ініціатива, яка спрямована на те, щоб витягти Юрія Луценка із в'язниці, заслуговує на увагу, в тому числі те, що пропонує Яценюк. Якщо є хоч мінімальний шанс в такий спосіб його витягнути, ми, безумовно, до цього підключимося. Так само, як в тому, що 78 депутатів, в тому числі і я, підписали звернення до генпрокуратури взяти Юрія Віталійовича на поруки. Ми будемо використовувати всі доступні, визначені законом методи і засоби для того, щоб його витягли з тієї в'язниці, і він припинив голодування", - зазначив депутат.

Він наголосив, що застава в розмірі суми пред'явлених звинувачень екс-міністру за святкування Дня міліції складає 200 тисяч гривень.

"Хіба в Україні не знайдеться бізнесменів, які заплатять ці кошти?! Це не проблема. Український бізнес легко би скинувся такою сумою. Депутати би скинулися - зібрали 40 тисяч. Питання в тому, чи буде це для суду підставою. Ми прекрасно розуміємо, що рішення він буде приймати тільки за вказівкою Адміністрації президента. В Україні не існує судової системи. У нас все вирішує Віктор Янукович. Але ми мусимо робити такі заходи, щоб використовувати бодай мінімальну можливість звільнити Луценка", - зауважив Стецьків.

Нагадаємо, Юрія Луценка звинувачують у незаконному оформленні на роботу в МВС і в порушеннях, пов'язаних з наданням квартири і нарахуванням пенсії колишньому водію Леоніду Приступлюку на суму близько 40 тисяч гривень. Крім того, йому інкримінується масштабне святкування Дня міліції попри заборону.

Зараз ви читаєте новину «Український бізнес може викупити Луценка?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути