неділя, 07 липня 2013 12:58

"Українські опозиціонери — блазні при дворі" - політолог

"Українські опозиціонери — блазні при дворі" - політолог

Сьогодні олігархам в Україні більш-менш комфортно: є неписані правила, компроміси, сфери впливу розподілені. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" заявив політолог Костянтин Бондаренко.

"Янукович повівся так само, як колись на посаді губернатора в Донецьку. Тоді він сказав: "У донецького бізнесу є вищі цілі, ніж замочити один одного. Наприклад, взяти владу в Києві". Коли став президентом, пояснив їм: ворогувати між собою немає сенсу, а варто разом захищати власний ринок від претензій Заходу і Сходу. Його зрозуміли. Баланс може порушитися, якщо одна з груп спробує взяти гору над іншими. Але у президента — шалені інстинкти влади та самозбереження. Знає, як розставити кадри, щоб вони врівноважували одне одного. Олігархи й молода еліта житимуть мирно, бо їх об'єднує мета — вибори. 2015 року вони поставлять на Януковича. Він єдиний збереже рівновагу сил", - заявив він.

Повне інтерв'ю фахівця

За його словами, олігархи не поставлять ні на кого з опозиціонерів.

"Нікого з них вони не сприймають серйозно. Наші опозиціонери — блазні при дворі, яким дозволяють говорити що завгодно про царя. Потрібні, щоб створювати видимість політичного процесу, демократії. Хоча всі олігархи потроху фінансують кожну з опозиційних політсил. На четвертий рік перебування при владі рейтинг Януковича — 20 відсотків. У Леоніда Кучми становив 11, у Ющенка — 7. Янукович має стале електоральне ядро. Та й опозиція на Сході й Півдні взагалі не працює. Переконаний: 80 відсотків тих, хто у Врадіївці штурмував райвідділок, голосуватимуть за Януковича. Опозиціонери розмовляють із ними не тією мовою, до якої звикли тамтешні жителі. Висувають гасла про люстрацію, про голосування своїми картками. Усе це далеке від реального життя", - наголосив Бондаренко.

Зараз ви читаєте новину «"Українські опозиціонери — блазні при дворі" - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

95

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути