четвер, 04 серпня 2011 12:49

Українська інтелігенція "вклонилася" Януковичу

Українська інтелігенція "вклонилася" Януковичу

Курс президента Віктора Януковича схвалила українська інтелігенція

У листі до глави представники інтелегенції висловлюють підтримку "реформам", проведеним президентом.

"У протистоянні між громадянами і корупційною системою, що от уже двадцять років душить громадянське суспільство, Ви, пане президент, твердо стоїте на стороні народу", - йдеться в листі.

"Тут ми згодні з відомою суспільною діячкою професором Ольгою Богомолець і хочемо підтримати її відкритий лист до Вас", - говориться в посланні представників української інтелігенції до Януковича.

Представники інтелегенції впевнені, що дії Януковича підтримають більшість українців.

"Ми певні, на Вашому боці більшість українців, які хочуть, щоб у країні був порядок. Маєте рацію, демократія це не хаос і не безпорядок. Державна служба - це цивільна армія на службі народу, в ній мусить бути порядок. І Ви правильно робите, що жорстко його наводите. Йдіть відважно обраною Вами дорогою: ламайте корупцію і ведіть державу до демократичного урядування. З вами - народ",- йдеться у посланні.

Лист підписали письменник, колишній головний редактор журналу "Огонек" Віталій Коротич, президент Національної Академії наук України Борис Патон, президент Національного університету "Києво-Могилянської Академія" Сергій Квіт, директор Міжнародного центру, а перспективних досліджень, кандидат історичних наук Віра Нанівська, директор Інституту українознавства Петро Кононенко.
також Лесь Танюк, Володимир Цибулько, Олександр Злотник, ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченко Леонід Губерський та ін.

У свою чергу президент Янукович подякував представникам української інтелігенції за підтримку його курсу на боротьбу з корупцією та реформи.

"Для мене дуже важливо почути слова вашої підтримки як моральних лідерів народу", - цитує главу держави його прес-служба.

Ректор Київо-Могилянської Академії Сергій Квіт визнав, що дійсно підписав цього листа.

"Я підписав лист до Президента України в підтримку ініціативи Ольги Богомолець. Києво-Могилянська академія структурує освітній і громадський простір у будь-яких умовах, що складаються. Але мені не хочеться радіти провалам і неуспіхам влади, знову відсуваючи реалізацію наміченого на невизначене майбутнє", - пояснив він свою позицію.

Нагадаємо, що свого часу президент Академії наук Борис Патон агітував за Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Українська інтелігенція "вклонилася" Януковичу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

119

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути