понеділок, 11 березня 2013 19:46

Україні потрібно якнайдалі відійти від "постсовка", яким є Митний союз - Огризко

Україні потрібно якнайдалі відійти від "постсовка", яким є Митний союз - Огризко
Володимир Огризко Фото: ukr.obozrevatel.com

Сьогодні в України більше шансів підписати Угоду про асоціацію з ЄС, ніж кілька років тому. Про це Gazeta.ua розповів міністр закордонних справ України у 2007-2009 роках Володимир Огризко.

Європейський союз змінив позицію щодо вимог, які повинна виконати Україна, вважає дипломат.

"Європа підпише з нами Угоду, якщо помітить прогрес у виконанні зобов'язань Україною. Йдеться не про виконання їх до кінця, що до листопада зробити не можливо, - вважає Огризко. - Наприклад, у нас не досконале виборче законодавство. Під кожні вибори приймаються нові закони. Це не нормально. Є проект виборчого кодексу, схвалений Венеціанською комісією. Якщо до листопада парламент ухвалить його, то це буде прогресом".

На його думку, таких прогресів у кількох пунктах вимог буде достатньо. Таким чином, Україна має реальний шанс підписати Угоду вже восени цьогоріч, вважає Огризко.

"Не важливо, ким буде підписана Угода, "помаранчевими" чи Партією регіонів. Головне, щоби ми якнайдалі відійшли від постсовка, яким є Митний союз", - зазначив Огризко.

На його думку, можливість у підписанні Угоди не можна приписувати одному лідеру.

"Це починала ще нинішня опозиція у 2008-ому. За "помаранчевої" влади на саміті Україна-ЄС підписали документ, в одному з пунктів якого йшлося про підготовку до підписання Угоди про асоціацію. Це спільна загальноукраїнська перемога", - розповів дипломат.

Не важливо, хто зробить досягнення Угоди своєю заслугою, вважає Огризко. На його думку, головне, щоб Україна і Європа підписала документ у листопаді.

Зараз ви читаєте новину «Україні потрібно якнайдалі відійти від "постсовка", яким є Митний союз - Огризко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

180

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути