вівторок, 08 травня 2012 09:39

Україні не варто чекати на подарунки від Москви - Кінах

Україні не варто чекати на подарунки від Москви - Кінах
Анатолій Кінах: Росія - це жорстка прагматична держава. Фото: odessanews.biz

Питання звільнення екс-прем'єра України Юлії Тимошенко не буде залежати від позиції новообраного президента Росії Володимира Путіна.

Про це заявив колишній прем'єр-міністр Анатолій Кінах.

"Жодних подарунків від Росії не буде. Росія - це системна прагматична держава, яка захищає свої інтереси. Я думаю, що це (питання звільнення Тимошенко) має залежати не від позиції Росії", - сказав він. Політик підкреслив, що Росія не буде робити подарунків у своїй політиці щодо України.

"Ми повинні чітко розуміти, що Росія - це жорстка прагматична держава, жодних подарунків від неї не буде, і Україні потрібно це чітко розуміти і формувати ефективну державну політику щодо збереження, захисту своїх національних інтересів", - підкреслив регіонал.

Нагадаємо, 3 травня Путін заявив, що Росія із задоволенням прийме Тимошенко для лікування, якщо вона сама вважатиме це можливим. Тим часом в українській Генпрокуратурі заявляли, що лікування Тимошенко за кордоном неможливо, оскільки це суперечить українському законодавству.

Раніше МЗС РФ заявив, що в Росії із заклопотаністю сприйняли повідомлення про погіршення стану здоров'я екс-прем'єр-міністра України. Москва розраховує на дотримання українською владою законних прав Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Україні не варто чекати на подарунки від Москви - Кінах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути