четвер, 21 травня 2015 11:28

Українська "оборонка" має пожвавити співпрацю з НАТО - експерт

Українська "оборонка" має пожвавити співпрацю з НАТО - експерт
ukrinform.ua

Розірвання угод про воєнну співпрацю з Росією є виправдним кроком в умовах агресії з боку країни-сусіда.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав військовий експерт Ігор Козій.

"Такі закони є цілком логічними. Росія є державою-агресором. Відповідно, яка може бути співпраця? До прийняття таких законодавчих актів, ми самі фінансували своїми руками війну проти України. Також ми не маємо права співробітничати з Росією в обміні розвідувальними данними", - зауважив експерт.

"Ми закриємо свої розвідувальні ресурси для РФ. Ми закриємо продукцію своїх оборонно-промислових комплексів, яка фактично поставляється для виготовлення російської зброї. Однозначно, що підприємства мають бути частково перепрофільовані. Ми чули протягом минулих місяців заяви НАТО про допомогу та залучення наших підприємств в їхні оборонно-промислові програми. А це залежить від того, наскільки менеджмент буде здатний виготовляти зброю, а не забирати її у ЗСУ, а потім після модернізації перепродавати", - пояснив Козій.

За словами експерта, хоча термін відповідних угод спливав наступного року, проте чекати на це було би неправильним. "З питаннями безпеки ніхто не жартує. І чекати, що воно саме закінчеться, просто неправильно", - резюмував експерт.

Нагадаємо, що сьогодні Рада прийняла закони, які розірвуть урядові угоди між Україною та Росією щодо військової співпраці.

Зокрема, депутати підтримали закони, які денонсують угоди про співробітництво у військовій галузі та в галузі воєнної розвідки.

Також парламент денонсував угоди про організацію військових міждержавних перевезень та розрахунки за них, про взаємну охорону секретної інформації та про транзит через територію України військових формувань Російської Федерації, які тимчасово знаходяться на території Республіки Молдова.

Зараз ви читаєте новину «Українська "оборонка" має пожвавити співпрацю з НАТО - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути