пʼятниця, 21 березня 2014 22:51

Україні треба націоналізувати російські підприємства, - експерт

Україні треба націоналізувати російські підприємства, - експерт
Фото:dni.com.ua

Зняття мита на український експорт до Євросоюзу українській економіці суттєво не допоможе.

Про це в коментарі "Gazeta.ua" розповів економіст Борис Кушнірук.

За його словами, Україна не постачає великий спектр продукції.

"Особливо це стосується машинобудівної галузі. І не тому, що нас не пускають до Європи, а тому, що ця продукція не відповідає стандартам. Товари не є конкурентноспроможними. І цю ситуацію не виправити розмовами, буцімто, зняття мит нарешті відкриє шлях українському експорту. Частину нерентабельних підприємств доведеться закрити, аби на їхнє місце прийшли західні інвестори, впроваджуючи новітні технології та стандарти якості. Цього не робиться. Уряд мовчить, боячись, що його звинуватять в самопіарі", - вважає Кушнірук.

Зокрема, експерт переконаний, що частка російського капіталу в українському бізнесі дуже велика.

"Російські підприємства варто націоналізувати. Москва як агресор забирає наше майно в Криму, тому в держави є усі підстави для реприватизації. Проте Україна досі не розірвала дипломатичні стосунки з Росією. Треба нарешті офіційно визнати, що Кремль - агресор, який анексував нашу територію і діяти відповідно", - розповів економіст.

"План Маршала", який так необхідний Україні, передбачає наявність відповідального уряду, який зможе провадити реформи та не крастиме гроші Заходу. Поки що такого уряду немає. Єдиний політик, який викликає довіру, - це Павло Шеремета. Всі інші - випадкові гості. Міністром сільського господарства назначили людину, яка жодного стосунку до сільського господарства не має. Антикорупційний пакет не прийняли, а це першочергове завдання. Ці ж самі корупційні схеми, які працювали за Партії Регіонів зараз вибудовуються під нових керманичів. А це призведе до того, що народ вибухне і почне вносити лад самостійно. Втрата Криму - це не ціна європейського вибору. Це плата за роки тотальної корупції", - резюмував Кушнірук.

Нагадаємо, Рада міністрів закордонних справ країн Європейського Союзу схвалила зняття мит на український експорт до Євросоюзу до 1 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Україні треба націоналізувати російські підприємства, - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути