четвер, 17 квітня 2014 19:44

Українці платили за світло на дачі Ющенка 400 тисяч гривень на рік
5

Фото: Сергій Старостенко

Державне управління справами готує до продажу державну дачу № 29 колишнього президента Віктора Ющенка у Кончі-Заспі, бо вона обходиться українській казні задорого – 30 млн грн. у рік. Про це заявив керівник Державного управління справами Сергій Аверченко.

ДУС сьогодні провела екскурсію будинком. У дворі на три гектари знаходиться триповерховий будинок, літня кухня з барбекю гараж і будинок охорони, фонтан та дитячий майданчик. Є вихід до затоки. У будинку десять кімнат, з них чотири спальні й три гостьові кімнати.

За інформацією ДУС, третій президент України за рік випалював світла на 400 тис грн. та газу на 350 тис грн. Комунальні оплачувались повністю коштом платників податків навіть після закінчення його каденції.

"У Ющенка працювали дві прибиральниці й чотири паркових працівника, які доглядали двір. Їхню роботу оплачувала держава. За нормами одна покоївка мала прибирати 600 кв м. Раз на місяць приходив наш працівник, знімав покази лічильника, і держава оплачувала рахунки", - розповів Віктор Буличенко, директор будинку відпочинку "Конча-Заспа".

З його слів Буличенка, маєток Ющенка реконструював Леонід Кучма. Добудував один поверх, басейн. Пожив у ньому лише рік і після закінчення своєї президентської каденції виїхав. Потім туди заселився Ющенко.

"Колишній президент жив там ще чотири роки після завершення президентських повноважень. Щороку його наступник Віктор Янукович підписував дозволи на проживання", - розповів керівник ДУС Сергій Аверченко.

Державне управління справами чекає на рішення Кабінету Міністрів про продаж держдачі. Потім проведуть оцінку. Після цього Фонд держмайна продасть маєток.

Зараз ви читаєте новину «Українці платили за світло на дачі Ющенка 400 тисяч гривень на рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути