субота, 31 січня 2015 05:16

Україна, ОБСЄ та Росія підготували нову мінську угоду

Україна, ОБСЄ та Росія підготували нову мінську угоду
Фото: www.5.ua

Тристороння контактна група підготувала документ щодо припинення вогню та відведення важкого озброєння на Донбасі, який сподівається затвердити в суботу в Мінську.

Як повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу ОБСЄ, напередодні консультацій в Мінську, тристороння контактна група за участю представників України, Росії та ОБСЄ узгодила, що має бути ухвалена зобов'язуюча угода щодо негайного припинення вогню та відведення важкого озброєння від лінії дотику, як це було погоджено в Мінському меморандумі 19 вересня 2014 року.

Крім того, сторони попередньо домовились забезпечити постачання основних товарів та гуманітарної допомоги в уражені війною райони Донецької та Луганської області.

Також йшлось про необхідність пожвавлення прогресу у звільненні заручників.

При цьому наголошується, що документ, який, можливо, буде підписаний в суботу, включає перелік конкретних кроків, які призначені забезпечити впровадження цих пріорітетних завдань, спрямованих на деескалацію ситуації.

Таким чином, тристороння контактна група готова відправитись в Мінськ у суботу, щоби провести черговий раунд консультацій та ухвалити погоджену угоду усіма підписантами Мінського протоколу та меморандуму від 5 та 19 вересня.

Зараз ви читаєте новину «Україна, ОБСЄ та Росія підготували нову мінську угоду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути