вівторок, 30 квітня 2013 20:02

Україна - не найнадійніше місце для зберігання заощаджень - експерт про статки Кличка

Україна - не найнадійніше місце для зберігання заощаджень - експерт про статки Кличка
Фото: telegraf.com.ua

Те, що один із лідерів опозиційної фракції Віталій Кличко тримає гроші в Німеччині, підтримуючи економіку іншої країни, можна зрозуміти, оскільки він не хоче втратити свої заощадження.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Сергій Таран, коментуючи

Відповідаючи на питання, чи є доречним те, що Кличко тримає гроші в Німеччині, підтримуючи економіку країни, він сказав: "І так, і ні. З одного, справді логічним би було, якби лідер однієї із опозиційних фракцій тримав би гроші в Україні, мав би платити податки нашій державі. Але, не варто забувати, що в Україні немає права власності, як такого".

Водночас він наголосив, що "немає забезпечення права власності". "І є серйозний тиск на будь-що, що пов'язане із бізнесом, і пов'язане із опозицією. Всі тушки в парламенті — це бізнесмени. Це люди, на яких влада тисне через те, що в них є бізнес", - висловив думку політолог.

Окрім того, експерт наголосив, що останні роки процвітає в Україні лише бізнес представників Сім'ї. "Більше того, в останні три роки, практично весь олігархічний бізнес, крім групи Сім'я намагається виводити капітал із України. Навіть олігархи побоюються того, що діється в Україні, тому що в Україні небезпечно тримати власний бізнес. Лише Сім'я збільшує свої статки", - наголосив він.

Таран переконаний, що вибір Кличка продиктований прагматичністю.

"За цих умов, я з розумінням ставлюсь до того, що лідер опозиційної фракції намагається тримати гроші в німецькому банку. Це просто прагматичний вибір у зв'язку із тим, що Україна  - не найнадійніше місце для зберігання заощаджень", - висловив переконання Таран.

Також, він наголосив, що не буде всім краще, якщо навіть Кличко переведе свої заощадження в Україну, тому що вони просто можуть пропасти.

"Так, він може показати приклад. В нього їх заберуть. І він не зможе проводити політичну діяльність. Можливо, це непоганий приклад. Найкращим прикладом із боку політиків робити все можливо, щоби у нас було забезпечене право власності, щоби гроші надійно зберігалися в українських банках. На це повинні бути направленні зусилля політиків", - резюмував експерт.

Нагадаємо, лідер партії УДАР Віталій Кличко задекларував 11 204 грн сукупного доходу за 2012 рік. Сума доходів, отриманих за межами України (у Німеччині), за 2012 рік становить $5 млн. У декларації також зазначено, що сума коштів, які належать Кличку, на рахунках у банках або інших фінустановах, становить 121 342 842 грн (вся сума - за кордоном).

Зараз ви читаєте новину «Україна - не найнадійніше місце для зберігання заощаджень - експерт про статки Кличка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути