пʼятниця, 12 вересня 2014 16:03

Україна може повернути Крим дипломатичним шляхом - експерт

Україна може повернути Крим дипломатичним шляхом - експерт
Фото: expres.ua

За шість-вісім місяців Крим може стати українським. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Кость Бондаренко.

"Все залежатиме від того, як просуватиметься діалог із Росією. Навряд це станеться до Нового року. Якби це питання вирішувалося шляхом економіки та конкуренції, як говорить президент, то частина України давно б переорієнтувалася на Польщу. Питання із Кримом можна вирішити переговорним процесом із Росією. Вона в плані контролю над півостровом чудово розуміє вразливість своєї позиції на міжнародній арені", - зазначив він.

"Згідно із міжнародним правом, Крим є територією України. Ніхто не визнає, що він належить Росії. Ми усвідомлюємо свою чутливість щодо настроїв населення - воно проросійське. Потрібно знайти формулу, щоб Крим став територією подвійного підпорядкування. Такі в світі є, тому може стати й для нас можливим варіантом. За основу можна взяти мирну угоду, яку Ірландія та Великобританія підписали у 1998 році. Тоді сформувати адміністрацію для управління півостровом", - зауважив політолог.

За словами Бондаренка, Росії важливі добросусідські стосунки із Україною, тому якщо ми не відмовляємося від позаблокового статусу та узгоджуватимемо свою євроінтеграційну діяльність, це росіян влаштує.

Зараз ви читаєте новину «Україна може повернути Крим дипломатичним шляхом - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути