понеділок, 10 березня 2014 20:00

Україна і ЄС підпишуть політичну частину Угоди про асоціацію вже 21 березня - МЗС

Україна і ЄС підпишуть політичну частину Угоди про асоціацію вже 21 березня - МЗС
Фото: ИТАР-ТАСС

Україна може підписати політичну частину угоди про асоціацію з ЄС 21 березня.

Про це повідомив в.о. міністра закордонних справ України Андрій Дещиця.

"У нас бачення таке, якщо є політична воля і готовність, то можливою датою могло б бути 21 березня, бо на цей день заплановано засідання Європейської Ради" , - сказав він.

За словами дипломата, всі сторони працюють над тим, щоб підписати цей документ якомога швидше.

"Для того, щоб підписати політичну частину Угоди про асоціацію, практично все готово. Є заява з боку Європейської Ради, є заява з боку уряду України про те, що ми теж готові підписати. Нам зараз потрібно технічно трохи часу, щоб цей документ підготувати", - сказав він.

Що стосується зони вільної торгівлі з ЄС, то, за словами Дещиці, ця частина угоди буде підписана після президентських виборів в Україні.

Разом з тим раніше представник глави європейської дипломатії Майа Косьянчич, відповідаючи на питання, чи можливе підписання 17 або 21 березня політичної частини Угоди про асоціацію з Україною, відповіла: "Брюссель ще не визначив дату".

"Наскільки мені відомо, дата ще не визначена, але ми очікуємо, що, як пріоритет, це може відбутися на будь-якому заході до 25 травня", - додала Косьянчич, повідомляє Інтерфакс- Україна.

Крім того в Єврокомісії не змогли назвати як місце можливого підписання політичної частини Угоди, так і час можливого підписання економічної частини документа.

Зараз ви читаєте новину «Україна і ЄС підпишуть політичну частину Угоди про асоціацію вже 21 березня - МЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути